< < Yemeksepeti İşçileri:"Buradayız Nankör Nevzat!"

Yemeksepeti motor kuryelerinin sefalet ücretine karşı kontak kapatarak başladıkları eylemler 30 gündür sürüyor. "Nankör" diyen patron Nevzat Aydın'a öfkelenen işçiler bugün Levent'te bulunan şirket Genel merkezi önüne giderek Nevzat Aydın'ı protesto etti.

Yemeksepeti motor kuryelerinin asgari ücret artı prim talebine karşın zam yapılmaması üzerine kontak kapatarak başladıkları eylemler devam ediyor.

Yemeksepeti motor kuryeleri eylemlerine devam ederken patron Nevzat Aydın'ın işçilere "Nankör" demesi üzerine motor kuryeler, bugün yine Levent'te bulunan şirket Genel Merkezi önünde toplanarak Nevzat Aydın'a yanıt verdi.

Motor kuryeler eylem alamın yine konvoylar oluşturarak geldi. Eylemde "Delivery Hero Yemeksepeti İşçi Ve Sendika Düşmanlığını Protesto Ediyoruz" yazılı pankartın açıldı.

Eylemde sık sık "İşçiler Burada Nevzat Aydın Nerede", "Nankör Nevzat Aydın ", "İşçiyiz Haklıyız, Kazanacağız", "Direnen İşçiler Kazanacak" sloganları atan işçiler, "nankör" diyen patron Nevzat Aydın'a seslenerek cevap verdi.

Eylemde konuşan Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Yemeksepeti işçilerinin hak mücadelesinin kararlılıkla ve dayanışmayla 30 gündür devam ettiğini vurguladı. Eyleme katılan işçilere işaret eden Küçükosmanoğlu, "Belirli sayıda arkadaşımız bu direnişi devam ettiriyor, buradayız. Ama bu direnişin gücü sadece buradaki arkadaşlarımızla sınırlı değil. İstanbul'daki Banabi depolarında çalışan arkadaşlarımız direnişe bir biçimde katılıyor, siparişe çıkmıyor. Günde 50 sipariş getiren Banabi kuryesi 6 siparişi yerine getiriyor. Bir biçimde İstanbul'da bu hak mücadelesine katılan motokurye sayısı binlerle ifade ediliyor" dedi. Nevzat Aydın'ın "Nankör" sözüne öfkelenen işçiler de Aydın'a seslenerek konuşmalar yaptı.

Ataşehir'de vale olan Yemeksepeti işçisi"Bizi depolara dağıttılar. Damacana taşıyacakmışız. Biz Vale olarak girdik. Vale olmadığımız için yarın motorları da alır Nevzat bey. Hani nankörüz ya biz... Bugün bu kadarız motorları almak istersen burada daha kalabalık oluruz" dedi.

"Yemeksepeti işçilerinin çoğunun işlerinden memnun ve mutlu olduğunua ilişkin iddialara yanıt veren işçi "Memnunmuş! Hani nerede? Depolara gittin mi ki sen? Ne şartlarda çalışıyoruz biliyormusun diye tepki gösterdi.

Depolda çalışanlarıın ve motorkuryelerin 'Çalışılmaz burada' dediğini belirten işçi, "Hepimizin kredi borçları var. Sen insanların zaaflarından yararlanıyorsun! Sen kan emicisin farkında değilsin. Bize 'Nankör'diyorsun Biz hakkımızı istiyoruz hakkımızı." dedi.

Daha önce Yemeksepeti şirketiyle bağının olmadığını iddia eden Aydın'a seslenen işçi " "Benim Yemeksepeti'yle bağım yok diyorsun ama Yemekspeti'nin avukatlığına soyunuyorsun. Bize aba altından sopa gösteriyorsun Biz senin sopandan korkmayız. Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın. Direne direne kazanacağız!" dedi.

Her yıl cirosu artan, büyüyen ve yayılan, tanınan bir marka haline gelen Yemeksepeti'nin %95'i motorlu kuryelerden oluştuğunu aktaran motor kurye ise "Depocular, yöneticiler yılbaşında çok güzel zamlar aldı. Biz bir kuruş zam almadık. Bizim bu büyümede payımız yok mu da zerre kadar zam yapmadınız? Biz bu büyümenin neresindeyiz? Biz bunun isyanını dile getirmek için buradayız" dedi.

Zam verilmemesine isyan ettikleri için nankör ilan edildiklerine dikkat çeken işçi "Nankör mü olduk şimdi biz? Kahramandık ya 6 ay önce. İnsanlar kafalarını camdan bile dışarı çıkaramıyordu hatırlıyor musunuz? Biz asansöre de bindik, korona hastlaronın evlerine de gittik. Amme hizmeti verdik, seve seve yaptık. Bunun karşılığı bu olmamalı" diyerek tepki gösterdi.

İşçi Nevzat Aydın'a seslenerek "Şimdi bizlere sırtınızı tanıyorsunuz, kulaklarınızı tıkıyorsunuz,kafanızı kuma gömüyorsunuz ya. Çözümsüzlük çözüm değildir inin aşağıya! Zammımızı verin!" diye haykırdı.

İki senedir Yemeksepeti'nde çalıştığını belirten motor kurye de "Yıllarca bizim sırtınızdan kazandılar doymak bilmeyen bir şekilde hani bize nankör diyorlar ya asıl nankör kendileri. Tutanaklara adlarını yazamayacak kadar korkaklar. Az insan olun cesaretli olun da biz buradayız gelin kovun. Nankör Nevzat buradayız!" diye seslendi.

 

Bir başka motor kurye ise "Biz yağmurda, karda kışta kolumuzu bacağımızı kırarak binbir türlü belayla, pandemiyle uğraşarak savaşarak çalışıyoruz, 550 lira isteyince nankör oluyoruz. Şirket sözde küçülmeye gidiyormuş. Nevzat bey Mercedeslere, BMW'lere binerken değil biz zam isteyince küçülmeye gidiliyor" diye konuştu.

Nevzat Aydın'a seslenerek haklstını istediklerini belirten işçi "Açıkça söylüyorum, eğer erkeksen delikanlıysan kovarsın, ben buradayım. Depolar senin olabilir ama, bütün mahalleler bizim, restoranlar bizim. Bunu da bil. Herkes bizim yanımızda. 5500 lira isteyince nankör oluyoruz, kendine milyon dolarlar. Bu ülkede hain ilan edilirsin bak kendine gel. Sadece 5500 lira istedik diye nankör olduk. Kullandığın kelimeleri bil" diyerek tepkisni dile getirdi. Yemeksepeti motor kuryeleri talepleri kabul edilinceye kadar mücadele edeceklerini vurgulayarak eylem alsnından ayrıldı.