< İZBAŞ’ta Öğrenciler Kazandı

İzmir’de Bornova Belediyesi şirketi olan İZBAŞ A.Ş. bünyesinde part time çalışan üniversite öğrencileri, çalışma koşullarına karşı çıktıkları için işten çıkarılmıştı.

Belediye ve İZBAŞ yönetimi ile görüşen öğrenciler, çalışma koşullarının düzeltilmesini istediler.

Talepleri doğrultusunda bir görüşme sözü aldı öğrenciler. Talepleri, dört saatlik vardiya sisteminden bir saat yemek ücreti, çalışmaya gittikleri zaman belediye taşıtlarından ücretsiz ulaşım ve mesai saatlerinin artırılması idi.

Yapılan görüşmede yetkililer, “İşten çıkarılan arkadaşlarınız işlerine iade edilecek. Her 4 saatlik çalışma suresinde bir saatlik ücret mukabilinde yemek ücreti ödenecek. İşe geliş gidiş ücretleri, alınan ücrete eklenecek” dedi. Talepler kabul edilse de, görüşmeler Perşembe gününe kadar sürecek.