Çankaya Belediyesi Yüksel Eylemlerine Katılan İşçiyi İşten Attı

Çankaya Belediyesi'ne bağlı Canpaş şirketinde 6 yıldır çalışan ve güvenlik soruşturması gerekçesiyle işten atılan Yasin Keskin belediye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Keskin, asıl olarak işten atılma nedeninin KHH ile işten atılan akademisyenlerin Yüksel Caddesi'ndeki eylemlerine katılmak olduğunu belirterek işe iadesini talep etti.

Ankara'da CHP'li Çankaya belediyesine bağlı Canpaş şirketinde 6 yıldır çalışan Yasin Keskin güvenlik soruşturması bahanesiyle 31 Ocak yine işte atıldı Keskin bugün Çankaya Belediyesi önünde işe iadesi talebi ile basın açıklaması gerçekleştirdi.

"İşimi geri istiyorum" yazılı pankart açan Yasin Keskin yaptığı açıklamada Çankaya Belediyesi'ne bağlı canpaş şirketinde 6 yıldır taşerona bağlı olarak çalıştığını bu 6 yılın 5 yılını özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığını daha daha sonra özel güvenlik kimlik kartım Ankara valiliği tarafından iptal edildiğini ve 31 Ocak günü hukuksuz bir şekilde işten atıldığını ifade etti Özel Güvenlik kartının Ankara valiliği tarafından iptal edildiğini belirten Keskin, TİS’te bulunan maddeden yararlanarak belediyenin başka bir görevlendirmesi ile işine bir süre devam ettiğini aktardı.

Özel Güvenlik kartının iptal edilmesi nedeniyle açtığı yürütme durdurma talebinin reddedildiğini söyleyen Keskin, belediyenin kendisini haksız ve hukuksuz bir şekilde işten attığını, gerek Çankaya Belediyesi gereksede DİSK Genel İş 1 Nolu Şubesi ile yaptığı görüşmelerden olumlu bir sonuç alamadığını belirtti

Hakkında herhangi bir soruşturma, dava ve hüküm olmamasına rağmen belediyenin kendisini aklamasını istediğini ifade eden Keskin, "Çankaya Belediyesi toplu iş sözleşmesinin maddelerini iş güvencesi hükümlerini ihlal etmiş ve suç işlemiştir. Yine Çankaya Belediyesi Anayasanın 10. Maddesi eşitlik ilkesi anayasanın 38 maddesi masumiyet karinesi ilkesine yok sayarak suç işlemiştir DİSK Genel İş Sendikası yöneticilerinin toplu iş sözleşmesinin maddeleri ne ve toplu sözleşmesindeki imzalarına sahip çıkmaları ve arkasında durmalarına hatırlatırım" dedi.

Kendisinin CHP üyesi olduğunu ve CHP'li Çankaya Belediyesi tarafından işten söyleyen Keskin, "Bana emniyet tarafından yapılan suçlamanın nedeni Açlık grevinde ölmek üzere olan KHK ile ihraç edilen akademisyenlerin Yüksel Caddesi'ndeki eylemlerine katılmamdır" dedi.

Çankaya Belediyesi'nin de emniyetin bu suçlaması nedeniyle kendisini işten attığını vurgulayan Keskin, Yüksel caddesi'ndeki etkinlik ve gösterileri katıldığını ve haksızlığa uğrayanların yanında olduğunu ifade ederek, CHP milletvekilleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu pek çok kişinin bu eylemlere katılarak destek verdiklerini söyledi.

"CHP belediyesi olan Çankaya Belediyesi emniyetin bu suçlaması sonucunda beni haksız hukuksuz ve keyfi bir şekilde işten çıkartmıştır" diyen Keskin tüm emek dostlarının işe iade edilmesi mücadelesinde yanında olmalarını ve omuz vermelerini istedi.

"Direnen Şişli Belediyesi işçileri, Farplas işçileri, Trendyol Yemeksepeti, Gemi Söküm işçileri ve direnerek haklarını kazanan Migros işçilerine selam olsun. İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız. direne Direne Kazanacağız" diyen Keskin hafta içinde yine Çankaya Belediyesi önünde işe iadesi için eylemler yapacağını belirterek açıklamasını sonlandırdı.

Eyleme Ankara İşçi Meclisi de destek verdi. Eylem "Yasin Keskin İşe Geri Alınsın", "Direne Direne Kazanacağız" sloganlarıyla sona erdi.