< < Farplas İşçilerinden Toyoto Önünde Eylem

Farplas işçileri Sakarya'da bulunan Toyoto önünde eylemde yaparak "Toyota Zulme Sessiz Kalma" dedi ve taleplerini haykırdı.

Gebze'de bulunan Farplast fabrikasında Birleşik Metal İş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan işçilerin mücadelesi 24. gününde.

Sendika düşmanlığına ve işten atmalara karşı mücadele eden Farplas işçileri bugün eylemlerini Sakarya'daki Toyota fabrikası önüne taşıdı.

İşçiler sabah erken saatlerde Sakarya'daki Toyota fabrikası önüne gitmek için sendika binasında buluştu.

Toyota önüne yapılmak istenilen yürüyüşe polis engel olmak istedi. Fakat Farplas işçilerinin sloganlarla polisin engellenmesini protesto etmesi ve Toyota önüne yürüme kararllığı sonucu polis geri çekildi.

Farplas işçileri sloganlarla Toyota fabrikası önüne ulaşarak burada da taleplerini haykırdı. Toyota yönetimine işçiler "Toyota Zulme Sessiz Kalma" diye seslendi.

Eylemde konuşan Birleşik Metal İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın Farplas’ın işçi düşmanlığını yaptığını belirterek “İşveren yüzden fazla işçiyi çıkardı. Üyelerimizle birlikte mücadeleyi sürdürüyoruz. İşten çıkarmalar üretimi de olumsuz etkiledi. Eksik ve atılanların yerine alınan yeni işçilerle yapılan üretim ve kalitede büyük sorunlar yaşanıyor”

Farplas’ta mücadelenin işten atmalara, baskıya ve hukuksuzluğa karşı devam ettiğini vurgulayan Aydın “Ücret artışı ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için demokratik tepkilerini gösteren Farplas Otomotiv ve bağlı şirketlerde çalışan yaklaşık iki bin işçi, kendilerine verilen sözlere rağmen yeni bir haksızlık ve saldırıyla karşı karşıya kaldılar. Sendikamıza üye olan yüzün üzerinde işçi işten çıkarıldı. Farplas Otomotiv işvereni işçilerin taleplerini dikkate almak, sendikalı çalışma isteğine saygı göstermek yerine, geçmişte olduğu gibi yine işçilere saldırmayı tercih etti. İşyerini iş kanununa aykırı şekilde taşeron şirketlere bölen, bu şirketleri de farklı işkollarında göstererek işçilerin sendikalaşmasını bugüne kadar önlemeyi başaran şirket, işten çıkarmalarla sendikalaşmayı önlemeye çalıştı. Bu da olmayınca bir başka sendikayı devreye sokup, işçileri zorla bu sendikaya üye yapmak istedi. Farplas işçilerine yapılan bu baskıların hiçbiri sonuç vermedi. Sendikamızla üyelerimizle birlikte mücadeleye devam ediyor” dedi.

Farplas işçileri sloganlarla taleplerini haykırarak Toyota yönetimine "İşçi ve sendika düşmanlığına sessiz kalma" çağrısı yaparak eylemi sonlandırdı.