< Ağaç A.Ş. İşçilerinden Oturma Eylemine Çağrı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ağaç AŞ'de işten atmalara karşı iş bırakarak CHP il binasında oturma eylemi başlatan işçiler, oturma eylemine katılma ve dayanışma çağrısında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ağaç A.Ş. işçileri, DİSK'e bağlı BTO-Sen üyesi 3 işçinin işten atılması üzerine işçiler iş bırakarak CHP İstanbul İl binasına yürüyüş düzenlemişti. Canan Kaftancıoğlu ile görüşmek isteyen işçilerin talebini reddeden CHP yönetimi işçilerin de binaya alınmaması talimatı vererek polis çağırdı.

İşçiler görüşme taleplerinin reddedilmesi ve taleplerinin karşılanması konusunda oyalama yönetimine karşı CHP İstanbul İl binasına girerek oturma eylemi başlattı.

İşçiler eylemlerine ilişkin gelişmeleri sosyal medyada paylaşarak işten atmalara ve sendika düşmanlığına karşı oturma eylemine destek verme çağrısında bulundu.

Ağaç A.Ş. işçilerinin çağrısında;

"Oturmaya Bekleriz!

İBB'ye bağlı Ağaç A.Ş.'de çalışan işçileriz. İnsanca bir ücret ve çalışma koşulları için sarı sendikada değil, sendikamız DİSK/BTO-Sen'de örgütlendiğimiz için üzerimizde uzun süredir yoğun baskı vardı. Birçoğumuz tehdit edildik. Birçoğumuza sürgün dayatıldı. En son 3 arkadaşımız bu yüzden işten çıkarıldı.

Biz de bugün 28 şantiyede direnişe geçtik ve birinci dereceden sorumlu olan CHP yetkilileri ile görüşmek için İstanbul İl Binası'na gittik. İçeri alınmayınca kendimiz girdik. Haklarımızı alana kadar da oturmaya niyetliyiz.

İstanbul'un güzel kalan son yerleri olan park ve bahçelere biz bakıyoruz. İstanbul'u biz güzelleştiriyoruz. Gelin, siz de gecemizi güzelleştirin. ,.Herkesi Bizimle Dayanışmaya, CHP İstanbul İl Binası'ndaki Direnişimize Oturmaya Bekliyoruz!" denildi.

Ağaç A.Ş. İşçileri talepleri ise;

"1. Atılan işçiler işe geri alınsın,

2. DİSK/BTO-Sen'de örgütlenen işçilere yönelik baskılar son bulsun,

3. Baskı yapan şefler hakkında soruşturma başlatılsın,

4.Baskılara karşı iş bırakan ya da eylem yapan işçilere soruşturma açılmasın." olarak ifade etti.