< < Technomix'de Atılan İşçiler Eylemde

Bursa'da bulunan Technomix fabrikasında Türk Metal Sendikası üyesi işçiler işten atıldı ve eyleme başladı.

Bursa'da bulunan Almanya menşeili Technomix fabrikasında Türk Metal Sendikası üyesi 10 işçi işten atıldı. İşçiler işten atmalara ve sendika düşmanlığına karşı eyleme başladı.

Çalışma koşullarının düzeltilmesi ve haklarını alabilmek için sendikaya üye olan işçiler işten atılmaları üzerine fabrika önünde "Atılan İşçiler Onurunuzdur”, “Sendika hakkımız engellenemez” sloganlarıyla eyleme başladı.

Eylemde konuşan kadın işçiler sosyal medyada paylaşımıyla Technomix fabrikasındaki işçi sendika düşmanlığını teşhir etti.

“Nurten Talaş "Birkaç saat öncesine kadar Technomix işçisiydim, Türk Metal Sendikası’na üye olduğum için işten çıkarıldım" dedi.

Diğer kadın işçi ise "Burada 5 yıldır çalışıyorum fakat hiçbir şekilde hakkımı alamadım. Hakkımı savunduğum için sürekli mobinglerle karşılaştım. Zam zamanı geldiğinde bunun maaşıma yansımadığını gördüm" dedi.

Yüzde 200 verileceği söylendiğini aktaran işçi ise "Bize bordrolarda yüzde 50 Pazar mesaisi olarak imza attırdılar. Söylediklerini yerine getirmediler" diyerek verilen sözlerin tutulmadığını ifade etti.

Senelerdir hep az maaşla çok iş istendiğini aktaran işçi de "Zam zamanı geldiğinde farklı bahanelerle, zamlarımız artması gerekirken hep geri çekildi” diyerek düşük ücretlerle çalıştırıldı karımı belirtti.

İşçilerin fabrika önündeki eylemi sloganlarla devam ediyor.