< Piya Gıda'da İşten Atma Ve Mobbinge Karşı Eylem

Esenyurt'ta Coca Cola bayisi olan Piya Gıda patronu Şeker İş Sendikası'na üye oldukları için iki işçiyi işten attı bir işçi ise mobbinge maruz bırakılarak istifa ettirildi. İşçiler işten atma ve sendika düşmanlığını protesto etti.

Esenyurt'a bağlı İncirtepe Mahallesi'nde Coca Cola bayisi olan Piya Gıda'da işçilerin Şeker İş Sendikası'na üye olmalarının ardından iki işçi işten atıldı. Sendikalı işçilere mobbing uygulayan patron bir işçiyi de istifa ettirdi.

Şeker İş Sendikası Piya Gıda önünde basın açıklaması yaparak işten atmaları ve sendika düşmanlığını protesto etti.

Deriteks ve Devrimci Demokrat Sendikal Birlik üyelerinin destek verdiği açıklamada “Atılan İşçiler Geri Alınsın”, "Sendika Hakkımız Engellenemez", “Birlik, Mücadele, Zafer” sloganları atıldı.

Açıklamada “Birçok sektörde işçi arkadaşlarımız, sendikalı çalışmak istedikleri ya da ücretlerinde kendilerine dayatılan sefalet zamlarına karşı durdukları için işverenler tarafından işten atılmaktadır.

Piya Gıda’da da sendikalı oldukları için 3 arkadaşımız mobbinge maruz kalmış, bu arkadaşlarımızdan ikisinin iş akdi hukuksuz bir biçimde feshedilirken diğer arkadaşımız ise artan baskılarla ve yalanlarla istifaya zorlanmıştır.” denildi.

Piya Gıda patronu adına çalışan iki kişinin sendikalı işçileri tehdit ettiği ve iftiralara maruz bıraktığı belirtilen açıklamada “Piya Gıda işvereninin yıllardır süren bu hukuksuz tutumuna karşı örgütlenerek anayasal hakkını kullanan işçiler ise kışın ortasında işten atılmıştır. Piya Gıda işvereni şunu bilmelidir ki yaptığı hukuksuzluğa sessiz kalmayacağız. Bizler Türkiye Gıda e Şeker Sanayi İşçileri Sendikası (Şeker-İş) olarak üye işçilerimizin haklarının takipçisi olmaya devam edeceğiz. Yaşanan olay vesilesiyle bir kere daha görüyoruz ki bu hukuksuzluklara karşı işçilerin örgütlenmekten ve güçlerini birleştirmekten başka bir çıkar yolu yoktur.” denildi.