"Biz Bir Ateş Yaktık!"

12 Şubat Günü greve başlayıp 22 Şubat günü grevi kendi iradeleriyle sonlandıran Aliağa Gemi Söküm İşçileri, grevin sonlanmasına dair yazılı bir açıklama yayınladılar. İşçiler tarafından yayınlanan açıklamayı siz, okurlarımızla paylaşıyoruz.

12 Şubat 2022 tarihinde başlayıp 11 gündür devam eden iş bırakma eylemimize biz işçilerin aldığı ortak kararla iradi olarak ara vermiş bulunmaktayız. Örgütsüz, deneyimsizdik ama DİRENDİK. Bu sistemin dişlileri arasında sıkışıp kalan biz işçilere desteğini esirgemeyen emek dostlarına sonsuz teşekkürler.

*Yanımıza gelip bizi bir yerlere yamamaya çalışan sarı sendikacıları,

*Bizden oy almak için peşimizde koşan ancak hiçbir desteğini görmediğimiz, patronlarla bağı olan siyasi partileri,

*Taleplerimize ve direnişimize odaklanmayıp küçük çıkarları için bizi araç olarak görenleri not ettik tarihin sayfasına.

Biz bir ateş yaktık. Bu ateş sönmedi. Üstü külle kapandı. Bu düzen devam ettikçe o ateş yanmaya devam edecek. Örgütlü olan Patronlara ve Uşaklarına rağmen direndik. Bu direniş tohumu içimize serpildi. Kök salıp filizlenmesi yine biz işçilerin ellerindedir.

Direnişin Kazandırdıkları ve Öğrettikleri

*Yevmiyelerimizin yükseltilmesini sağladık, Sigorta pirimlerimiz tam ve maaşlarımızın hepsinin bankaya yatırılmasını sağladık,

*Gemi söküm işçisi, üzerinden 25 yıllık ölü toprağını attı, birleşerek yan yana gelebileceğini öğrendi,

*Tüm Türkiye kamuoyu Gemi Söküm patronlarının muazzam kârları karşısında Gemi Söküm işçisinin çalıştığı zorlu koşulları gördü,

*Kazanma yolunda, örgütlenmenin, birlik olmanın büyük bir adım olduğunu tecrübe ettik,

*Patronlara gücümüzü gösterdik, patronlar her istediklerini her an yapamayacağını gördü,

*Bu mücadele içinde yasal haklarımızı da öğrendik.

Selam olsun emeğine sahip çıkanlara. Selam olsun yanımızda olan, bize omuz veren emekçilere, emek dostlarımıza. Selam olsun Farplas, Migros, Seyhan Belediyesi, Yemeksepeti ve adını sayamadığımız, direnen tüm işçilere. Üreten biziz, yöneten de biz olacağız. Mutlaka...