< Pas South İşçileri 6. Gününde

Çerkezköy'de bulunan Pas South'ta Petrol İş Sendikası'na üye işçilerin eyle 6. gününde devam ederken bugün 4 kişi daha işten çıkarıldı.

Tekirdağ Çerkezköy’de bulunan Pas South fabrikasında dayatılan sıfır zam, kötü çalışma koşullarına karşı Petrol İş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan işçilerin mücadelesi sürüyor.

Fabrika yönetimi "küçültme gidiyoruz" diyerek işçi çıkarırken işten atılan işçiler hemen 20 işçinin işe alındığını belirtti.

PAS South yönetimi sendika düşmanlığına devam ediyor. Bugün sendika üyesi 4 işçi daha işten çıkarıldı. İşçilerden biri "daralma" üçü ise 25/2 bahanesiyle işten çıkarıldı.

İşten çıkarılan işçiler ise hemen fabrika önünde eylemde olan arkadaşlarına katıldı. İşçiler yeni atılan arkadaşlarıyla birlikte “Siz orada biz burada omuz omuza” sloganı attı.

İşçilerin çoğunluğunu kadınların oluşturduğu fabrikada çalışan işçilerle temasını kesmek isteyen patron, fabrikanın önüne önce tel örgü çekmiş, ardından tel örgüyü yükselterek yeşil plastik çimle kapatmıştı. Diğer yandan çalışan işçilerle eylemdeki işçilerin karşılaşmaması için servis araçlarının giriş-çıkış yerleri değiştirmeye başlandı. oynadı.

İşçilerin sendikaya üye olmalarını engellemek için ise zamlarda artış yapılacağı, haklarının iyileştirilmesi gibi vasdlerde bulunuldu.

İşçiler ise tüm bu engelleme girişimlerine karşı "Onlar ne yaparsa yapsın, ister tel örgüleri göğe çıkarsın, isterse servis giriş çıkışlarını değiştirsin bizim arkadaşlarımızla görüşmemizi bir arada olmamızı engelleyemez. Biz omuz omuza mücadele edeceğiz" diyerek mücadele kararlılıklarını dile getirmişlerdi.

Bugün eylemde konuşan bir kadın işçi "Hayali 20 işçiye sigorta başlangıcı yaptılar. 14 kişiyi Covid-19 bahanesiyle işten çıkardılar. Biz bu yola baş koyduk, sonuna kadar dönmeyeceğiz“ dedi. Tek isteklerinin içerideki hiçbir arkadaşlarının baskılardan korkmaması, geri adım atmaması olduğunu ifade eden işçi "Biz sadece onlardan destek istiyoruz. Başka hiçbir şey istemiyoruz" dedi.

Diğer kadın işçi ise “Onların noktayla bitirdiklerini virgülle tekrardan başlıyoruz biz. Türkiye halkından destek istiyoruz. Kadın dayanışması denilen bir şey varsa kadınlardan destek istiyoruz. Fazla bir şey istemiyoruz hakkımızı arıyoruz" dedi.

İşçilerin fabrikada önündeki eylemi sloganlarla halaylarla devam ediyor.