Krom Evye’de işten Atmalara Karşı Eylem

Esenyurt’ta bulunan Krom Evye’de Birleşik Metal İş Sendikası’na üye 5 işçi işten çıkarıldı. İşçiler fabrika önünde eyleme başladı.

İstanbul Esenyurt’ta bulunan Krom Evye işçileri sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldı.

Krom Evye fabrikasında işçilerin 'sendika sözleşmesini uygun görülmediği' gerekçesiyle işçiler işten çıkarıldığı belirtildi. Birleşik Metal İş Sendikası üyesi 5 işçi fabrika önünde eyleme başladı.

Fabrika bahçesinde toplanan işçiler “Atılan İşçiler Geri Alınsın”, “Atılan İşçiler Onurumuzdur”, "Sendika Haktır Engellenemez", "Direne Direne Kazanacağız", "Krom'a Sendika Girecek Başka Yolu Yok" sloganları attı.

Sendika temsilcileri de fabrika önüne gelerek işçilere süreç hakkında bilgi verdi. Sendika temsilcileri “Zaman zaman içeriden bilgi alıyoruz. Bazı ustalar arkadaşlarımıza baskı yapıyor. Buradan uyarıyoruz. Hiçbir sendika üyesine ne üyelikle ne de istifayla zorlanamaz. Zorlandığı takdirde TCK’nun 117-118 maddesi ihlal edilmiş olur. Diyalogla çözmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Krom Evye işçilerin işlerine geri dönünceye kadar mücadele edeceklerini ifade etti.