< Yemeksepeti İşçileri Taleplerini Beşiktaş'ta Haykırdı

Dayatılan sefalet ücretine karşı kontak kapatan Yemeksepeti işçileri, Beşiktaş'ta bulunan Barbaros Meydanı'nda eylem yaptı. İşçiler, Yemeksepeti patronları tarafından muhatap alınmak istediklerini belirterek, kazanana kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Yemeksepeti motor kuryeleri taleplerinin karşılanması için eylemlerine devam ediyor. Sefalet ücretine, ağır çalışma koşullarına ve baskı ve mobbinge karşı kontak kapatarak eyleme başlayan Yemeksepeti işçileri 20 gündür farklı yerlerde eylemler yaparak mücadeleyi sürdürüyor.

 

"Az Bir Parayı Bize Çok Gördüler Yeter Artık"

Yemeksepeti motor kuryeleri bugün de Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda eylem yaptı. Konvoylar oluşturarak alana gelen motor kuryeler bir kez daha taleplerini dile getirdi. Eylemde konuşan Yemeksepeti işçisi "20 Gündür eylemdeyiz. Bir yönetici gelip muhatap almadı. Maaşlarımızda bir iyileştirme yapılmadı. Biz de çalışmadık. Önümüze hep engeller baskılar, çıkardılar, mobbing uyguladılar. Bizi işimizden uzaklaştırmaya çalıştılar. "Biz işimizi severek yaptık, karda kışta yağmurda çamurda işimizi severek yaptık, güler yüzle hizmet verdik. Az bir parayı bize çok mu görüyorlar. Yemeksepeti muhatap alsın artık bizi yeter bu kadar" dedi.

Eylemde söz alan TEHİS sözcüsü Kubilay Çelik, ülkenin bir çok yerinden motokuryeler, sendikalar ve emek örgütlerinin mücadelelerine omuz verdiğini belirterek, "Bizim mücadelemiz bir ekmek mücadelesidir, onur mücadelesidir, haysiyet mücadelesidir" diye konuştu.

Çelik'in "Biz burada kazanmadan bir adım geriye atacak mıyız" sorusuna işçiler "Hayır" yanıtı verdi.

Patronlar korktuğu için eylemlerinin polis ve TOMA'larla çevrildiğine dikkat çeken Çelik, "Biliyorlar ki eğer Yemeksepeti kazanırsa Türkiye'deki bütün motokuryeler ayağa kalkacak" dedi. Çelik, motokuryeler olarak mücadelmiz emek ve birlik mücadelesidir ve hakkımızı alana kadar da devam edeceğiz" diye vurguladı.

İşçiler eylemde sık sık "Direne Direne Kazanacağız" ve "İşçiyiz, Haklıyız, Kazanacağız" sloganları attı.

Açıklamanın ardından motor kuryeler konvoylar halinde kornalarla ses çıkararak Beşiktaş sokaklarını eylem alanına çevirdi ve taleplerinin karşılanması için seslerini duyurmaya çalıştı.