Migros depo işçilerinin eylemi sona erdi, işçiler kazanımlarını kutladı. Kazanımı kutlayan Migros Depo işçileri tüm işçilere birlikte mücadele ve kazanma çağrısında bulundu.

DGD-SEN üyesi Esenyurt Migros Depo işçileri dün akşam saatlerinde yapılan görüşme sonrası sonuçlanan kazanımlarını Esenyurt Migros Depo önünde kitlesel bir katılımın sağlandığı etkinlikle kutladı.

İşçiler sloganları ve halaylarla yaptıkları kutlamada Esenyurt Migros Depo'daki kölece çalışma koşullarını, taleplerini , işten atılma ve mücadele süreçlerini de aktardı. İşçilerin konuşmalarında sendikalı olma örgütlü ve birlikte mücadele edilirse kazanılacağı vurgusu öne çıktı.

 

"O Paletleriin Üzerine Çıkarken Biz Bir Tarih Yazmak İstedik"

Etkinlikte konuşan Esenyurt Migros Depo işçisi Azad Erdinç: "Biz aslında bir tarih yazmak istedik. O paletleriin üzerine çıkarken 'Birlik olabiliriz'dedik ve olduk. Biz haksızlığa karşı birlik olduk. Sessiz kalmadık. Haksızlığa karşı sessiz kalınmasın dedik. Aslında bütün mücadelemiz bunun için" dedi.

"Umudunuzu Kaybetmeyin Vazgeçmeyin"

Erdinç birlikte mücadele sürecini ise "Umutsuz olmayın! Mutlaka kazanacaksınız. Yeterki umudunuzu kaybetmeyin, vazgeçmeyin. Mutlaka kazanacaksınız. Biz umutsuz olmadık.18 gün direndik birlik olduk ve kazandık" diyerek aktardı.

İşçilerin isteğinin değer verilmek olduğunu ifade eden Erdinç Asıl mesele budur. Derdin nedir diye sorulmasının bu kadar zor olmaması gerektiğini çünkü işçiler iyi ücretler alır iyi şartlarda çalışırlarsa patronların daha çok kazanacaklarını fakat bunu yapmadıklarını, aksine işten atıldıklarını söyledi.

 

"Birlik Olalım Kazanalım Ve Bu Tarihi Yazalım"

İşten atmalar karşında geri çekilmediklerini vurgulayan Erdinç tüm işçilere seslenerek "Bizler durmadık ve kazandık. Bütün işçilere sesleniyorum Durmayın! Gelin birlik olalım, hep birlikte kazanalım ve bu tarihi yazalım" dedi. ‌

Migros Depo’da çalışan işçilerin ücret artışı, prim, işçi güvenliği ve sağlığı ile daha iyi çalışma koşulları talebiyle başlattıkları direniş sonrasında DGD-SEN, dün yaptığı açıklamada Migros yönetimi ile mutabakata vardıklarını açıklamıştı. Bugün yapılan basın açıklamasında anlaşmaya varılan maddeler açıklandı.

 

"Atılan İşçiler Geri Alınacak Ücretlerde Artış Yapılacak"

Açıklamada DGD-SEN Avukatı Mürsel Ünder, Migros Depo’da çalışan işçilerin yapılan anlaşma sonucu en düşük kazancının 5 bin 125 lira olduğunu söyledi. Depoda eylemlerin başlamasının ardından işten atılan 257 işçinin de işe geri alındığını ifade eden Ünder, net ücretlere 325 lira zam yapılacak, prim sistemiyle ilgili yaşanan sorunların giderileceğini ve işçi sağlığı iş güvenliği önlemlerindeki eksiklikler giderileceğini ve en düşük işçi ücretinin 5 bin 125 lira olarak belirlendiğini aktararak Esenyurt deposundaki işçiler kazanımlarını kutladı.

"Birlikte Kavga Ettiğimizde Kazacaklarımız Çok Daha Kıymetlidir”

DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar da “Bizler 2013’ten beri Migros depolarından atıldık, aynı nedenlerle atıldık. 2013’ten beridir aynı şeyi söylüyoruz. Bizler yaşamak istiyoruz. İş cinayetlerinde katledilmek istemiyoruz dedik. Aynı sorunlara karşı bugün de direndik. İşçiler yaşamak için direniyorlar. Bugün Türkiye’nin her yerinde işçiler direniyor. Bugünkü kazanımlar kıymetlidir ama ancak yan yana geldiğimizde birlikte kavga ettiğimizde kazacaklarımız çok daha kıymetlidir” dedi.

İnsan onuruna yakışır hayatlar istediklerini ve bunun için de kavga etmeye devam edeceklerini, ücretli kölelik düzeni son bulana kadar da mücadele edeceklerini söyledi. Migros Depo işçileri Acar'ın konuşmasını "Birleşen İşçiler Yenilmezler" sloganıyla karşıladı.

 

"Direnen Tüm İşçilerin Talepleri Bizim Talebimizdir"

Acar eylemi süren işçileri de selamlayarak"Bizim iş kolumuzda olan Aliağa Gemi Söküm işçisi kardeşlerimizin direnişini görüyoruz onların talepleri aynı zamanda bizim taleplerimizdir. Yanlarında durmanın ve birlikte direnmenin sözünü veriyoruz. Yine Antep'te direnenlerin çorap işçilerinin bugün Uzel'de direnen işçilerin yanındayız. Bundan sonra da talepleri onların talepleri bizim taleplerimiz olmaya devam edecek' dedi.

"Çetin Ve Inter Yolumuza Işık Tutmaya Devam Ediyor"

Acar konuşmasında Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin ve maden işçisi Ali Faik İnter'i de anarak "Ve biz yolu açanlara biliyoruz. Bu kadar korkunç yıllardır tepemize basa basa kölelik düzenini örenlere, bizi aşağılayanlara, onurumuzu kıranlara karşı Soma'dan ses yükseldi. Soma'dan işçiler yıllardır gasp edilen hakları için Ankara yoluna düştü. Önleri kesildi beklediler,önleri açıldı yürüdüler ama beklediler yıllarca denediler ve yasa çıkarttılar ve haklarını kazandılar bağımsız maden iş için ölümsüz başkanı Tahir Çetin yine maden işçilerinin ölümsüz sıra neferi Ali Faik İnter Yolumuza ışık tutmaya devam ediyorlar mücadeleleri mücadelemizdir. Bu kazanım onlarındır yolu açanlarındır" dedi. Migros Depo işçileri Çetin ve Inter'in isimleri söylenirken "Burada" diye haykırdı.

İşçiler emek dostlarıyla müzik eşliğinde halaylar çekerek kazanımlarını kutlamaya devam etti.