< < Esenyurt Migros Depo İşçileri Kazandı!

Esenyurt Migros Depo'da çalışan ve yüzde 8'lik sefalet zammına karşı 3 Şubat'ta iş bırakan ve ardından işten atılan DGD-SEN üyesi 257 işçinin mücadelesi kazanımla sonuçlandı.

Esenyurt Migros Depo'da çalışan ve yüzde 8'lik sefalet zammına, kölece çalışma koşullarına karşı 3 Şubat'ta iş bırakan ve ardından işten atılan Depo Liman Tersan Ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi 257 işçinin mücadelesi kazanımla sonuçlandı.

Esenyurt Depo işçileri işten atılmaları üzerine Esenyurt Migros Depo, Anadolu Grup ve şirket patronu Tuncay Özilhan'ın Beykoz'daki evi önünde eylem yapıyordu. Diğer yandan Migros mağazalarında işçiler ve emek dostları kasa kilitleme eylemi ve boykot çağrıları yapıyordu.

Migros Depo işçilerinin eylemleri sürerken Haluk Levent, Twitter hesabından işçiler için şirketle arabuluculuk yaptığını ve tarafların anlaştığını duyurdu.

Hemen ardından DGD-Sen de sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamayla Migros Depo işçilerinin mücadelesinin kazanımla sonuçlandığını ancak detayların daha sonra paylaşılacağı duyurdu.

DGD-Sen sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda "#MigrosİşçisiKazandı | Bu direnişin kazananı birliğine ve haklılığına inanmış Migros Esenyurt depo işçileri ve her türlü yaratıcı dayanışmayı sergileyen halkımız ve dostlarımızdır.

Direnenlerin yolundan yürü! Tahir’in, Ali Faik’in yolundan…" ifadelerini kullanarak yapılan görüşme ve kazanına ilişkin bir açıklama yayınladı.

Açıklamada "işçi Sınıfımıza, Emekçi Halkımıza Direnen Esenyurt Migros Depo İşçileri Kazandı

Migros'un İstanbul Esenyurt'ta bulunan Avrupa Dağıtım Merkezi deposunda işten atmalar ve işyerinde ücret artışı, prim, işçi sağlığı, iş güvenliği ve diğer sorunlar nedeniyle Haluk Levent'in arabuluculuğunda Migros yöneticilerinin katılımı ve garantörlüğünde Us Grup ile yaptığımız görüşme biraz önce sonuçlanmıştır.

Görüşme sonucunda; atılan tüm işçilerin işe geri alınması, ücret artışı, prim ödemeleri ve işçi sağlığı iş güvenliği sorunlarının giderilmesi ile ilgili detaylarını daha sonra açıklayacağımız şekilde mutabakata varılmıştır. Görüşmelerde olağanüstü gayreti için Haluk Levente özellikle teşekkür ederiz. Migros depo işçilerine ve işçi sınıfımıza hayırlı olsun.

Bu direnişin kazananı birliğine ve haklılığına inanmış Migros Esenyurt Depo işçileri ve her türlü yaratıcı dayanışmayı sergileyen halkımız ve dostlarımızdır.

Direnenlerin yolundan yürü! Tahir'in Ali Faik'in yolundan... " denildi.

DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar ise Twitter hesabından “Direnen ve kazanan Migros depo işçileri onurumuzdur” paylaşımında bulundu.