Gür İplik İşçileri İş Bıraktı

Antep'te Başpınar OSB'de bulunan Gür İplik fabrikası işçileri, bayram ikramiyelerinin verilmemesine üzerine iş bıraktı. İşçiler 2012 yılında grev yaparak bayram ikramiyesi verilmesini sağlamıştı.

Antep'te başta tekstil iş kolu olmak üzere işçilerin sefalet ücreti ve kölece çalışma koşullarına karşı eylemleri yayılarak devam ediyor.

Antep'te Başpınar Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan Gür İplik fabrikası işçileri, bayram ikramiyesinin kaldırılmasının bildirilmesi üzerine iş bıraktı.

Vardiya dönümü iki vardiyanın işçileri fabrikanın önünde buluştu. Üretimden gelen gücünü kullanan Gür İplik işçileri, 2012 yılından beri bayram ikramiyesi aldıklarını, bu sene patronun üretim düştü bahanesiyle ikramiyeyi kaldırdığını ve bu nedenle de ikramiye hakları için iş bıraktıklarını belirtti.

Bayram ikramiyesini 2012'de grev yaparak kazandıklarını ifade eden işçiler, "İki bayramda da 10'ar yevmiye alıyorduk. Bu sene de aynısını istiyoruz. İki vardiya buluştuk, diğer vardiya daki arkadaşlarımız da geldiklerinde bize katılacak. Patron çıkışımızı verdiğini söylüyor ama biz kararlıyız, bekleyeceğiz. İkramiye halkımızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.