Özkaralar Ve Karpen İşçileri İş Bıraktı

Antep'te Başpınar OSB'de bulunan Özkaralar BCF'de büküm bölümü işçileri ve Karpen işçileri iş bıraktı.

Antep’te ağır çalışma koşulları ve sefalet ücretlerine karşı eylemler yayılarak devam ediyor. Antep'te Başpınar OSB’de bulunan Özkaralar BCF’de büküm bölümü işçileri ve Karpen işçileri iş bıraktı.

Başpınar OSB’de bulunan Özkaralar BCF’de büküm bölümü işçileri iş bıraktı. Özkaralar patronu işçilere 5400 net 400 TL de devamlılık primi açıkladı. İnsanca çalışmaya yetecek ücret isteyen Özkaralar işçileri iş bırakarak geceyi fabrika önünde geçirdi.

18 Şubat akşamı ek zam talebiyle iş bırakan Karpen işçileri geceyi fabrika önünde geçirdi. İş bırakan Karpen işçilerinin polis tehditlerime rağmen eylmi devam ediyor.

Birtek-sen Genel Başkanı Mehmet Türkmen Antep’teki emek dostlarına seslenerek “Son üç gündür işçiler hangi fabrikada zam talebi için dışarı çıksa polis, çevik kuvvet yığınak yapıyor. İşçiler tehdit ediliyor, sendikacı gözaltına alınıyor. Antep’te patronların isteğiyle anayasa, hukuk ve demokratik haklar rafa kaldırılmış durumda. Antep’teki emek örgütlerine, siyasi partilere, demokrasiden, hukuktan yanayım diyen herkese sesleniyoruz, artık bir ses verin! Tam da şimdi işçilerin yanında ve bu hukuksuzluğun karşısında olmayacaksanız bir daha sakın emekten, demokrasiden, hukuktan bahsetmeyin! Kalbinizi kırarız” ifadelerini kullanarak dayanışma çağrısında bulundu.