< Aliağa Gemi Söküm İşçilerinden Dayanışma Çağrısı

Aliağa Gemi Söküm İşçileri pazar günü gerçekleştirecekleri basın açıklamasına dayanışma çağrısında bulundu.

Gemi söküm işçilerinin eylemi 8 gündür sürüyor. Sefalet zammı ve kölece çalışma koşullarına karşı iş bırakma eyleminde olan Aliağa Gemi Söküm İşçileri pazar günü gerçekleştirecekleri basın açıklamasına katılma çağrısında bulundu.

Pazar günü saat 15.00’de Aliağa Demokrasi Meydanı’nda yapılacak basın açıklamasına çağrı şöyle:

“Gemi Söküm İşçisi İstiyor ki; ücretleri ve çalışma koşulları insanca yaşanabilecek bir düzeye gelsin. Tersanelerde kuralsızlık kural olmasın. Gemi söküm cehennem, işçiler köle kalmasın!

İstiyor ki; çalışırken ölmesin, sakat kalmasın, meslek hastalığına yakalanmasın.

İstiyor ki; Yıllık 200 milyon dolar kazanan, Dünyanın 3. büyük ve Avrupa'nın tek gemi söküm tesislerinin işçileri olarak, kâğıt üzerinde kalan denetimler, kâğıt üzerinde kalan iş ve işçi güvenliği önlemleri son bulsun. Güvenli ve insani çalışma koşulları yaratılsın.

Gemi söküm işçileri 22 ayrı işletmede, belirledikleri ortak talepleri üzerinden kenetlendi, birliğini kurdu ve hakkını istiyor. Tersane patronları ise baskıyla bu direnişi sona erdirmek istiyorlar. İstiyorlar ki kurdukları sömürü çarkı ve insanlık dışı koşullar sorunsuz devam etsin.

Emekçi Aliağa halkı olarak bize düşen gemi söküm işçisinin haklı, meşru ve onurlu mücadelesine destek vermektedir. İşçiler ve aileleri seslerini duyurmak için Pazar günü saat 15.00'de Aliağa Demokrasi meydanında olacaklar. Haydi hep beraber gemi söküm işçileri ile beraber olduğumuzu gösterelim. Çalışma ve yaşam koşullarımızın hiç olmadığı kadar kötüleştiği bu günlerde gemi söküm işçilerinin mücadelesine destek verelim güçlerine güç, seslerine ses katalım.

Tarih: 20 Şubat Pazar

Saat: 15.00

Yer: Aliağa Demokrasi Meydanı”