Boyar Kimya İşçileri İş Bıraktı

Antep'te Boyar Kimya fabrikasında çalışan işçiler, sefalet zammı dayatmasına karşı dün iş bıraktı. İşçilere saldıran polis, Birtek-Sen Genel Başkanı Mehmet Türkmen'i gözaltına aldı.

Antep Başpınar 2'inci Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Boyar Kimya fabrikasında çalışan işçiler sefalet zammı dayatmasına, düşük ücretlerle uzun saatler çalıştırılmaya karşı dün iş bıraktı.

İşçiler 6000 Lira Maaş Talebiyle İş Bıraktı

Boyar Kimya fabrikasında çalışan işçiler, 5400 liralık sefalet ücretini kabul etmeyerek 6000 lira maaş talebiyle iş bıraktı.

İşçiler, fabrikada örgütlü bulunan Hak İş Konfederasyonu'na Öz İplik İş Sendikası'nın işçilerin taleplerine ve uygulanan dayatmalara karşı sessiz kalmasına da tepki gösterdi.

Hak Arayan İşçilere Polis Saldırısı Ve Gözaltı

İki ayrı vardiya halinde çalışan işçiler fabrika önünde eylem yaparak taleplerini dile getirdi. İşçilerin fabrika önündeki bekleyişi fabrika önüne çok sayıda polis ve TOMA getirildi.

İşçiler yaşananlara tepki göstererek "Sendika karşımızda, patron karşımızda, devlet karşımızda… Yaşamayacak mıyız biz" sözleriyle tepki gösterdi.

İşçilerin eylemi engellenmek istenirken polis, Birtek-Sen Genel Başkanı Mehmet Türkmen'i gözaltına aldı. Türkmen'in ifadesinin alınmasından sonra serbest bırakıldığı belirtildi.