< Migros Depo İşçilerine Gözaltı

Tuncay Özilhan’ın evinin önünde eylem yapan Migros işçileri, ters kelepçe takılarak işkenceyle gözaltına alındı. "Yine geleceğiz" diyen işçiler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılmaya başlandı.

İstanbul'da Esenyurt Migros Depo'da çalışan yüzde 8’lik zammı kabul etmedikleri için işten çıkarılan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi 257 işçi, Migros’un sahibi Tuncay Özilhan’ın Beykoz’daki evinin önünde eylem yaptı.

Polis eylem öncesinde Özilhan'ın evinin önünü ablukaya aldı. Migros Depo işçileri eylemde “Biz Hırsız Değiliz, Yoksul İşçileriz, Çaremiz Direniş”, “İşçiler Açken Tuncay Özilhan’a Huzur Yok” ve “4 TL Zam İstedik, 257 İşçi İşten Atıldık” yazılı pankartlar açarak, “İşçiler Burada, Özilhan Nerede”, "İşçiler Açken Patronlara Huzur Yok", “Yaşasın Migros direnişimiz” sloganları attı.

 

"Tepemize Basa Basa Bu Servetleri Ediniyorsunuz."

Eylemde konuşan DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar, talepleri karşılanana kadar mücadele edeceklerini belirterek "Tam kadro buradayız. Evde olan arkadaşlarımız da işbaşı yapmadan bekliyorlar.

"Taleplerimizi karşılayın. Burada villalarda yaşayıp, şatafatlı hayatlar sürüp, tepemize basa basa bu servetleri ediniyorsunuz. Utanmıyorsunuz işçileri kapınıza getirtmeye, bir ekmek parası için dilendirtmeye. Taleplerimizi kabul edeceksiniz. Çıkacaksınız karşımıza. Diyeceksiniz ki, ‘Biz talepleri kabul ettik. Protokolle bunu güvence altına alıyoruz.’ Biz artık söz istemiyoruz. Bu sorunu çözeceksiniz. Yoksa gece gündüz buradayız, kapınızdayız artık. Sorunu çözene kadar da buradan ayrılmayacağız” dedi.

Polis ablukasına alınan ve engellemeye çalışan işçiler polise "Bir ekmek parası zam istedik, bizler hakkımızı ararken bir tek polis gelip patronlara bir tek soru dahi sormuyor. Burada hakkımızı istemeye geldik, barikat kuruyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

İşçilerin eylemi sürerken çevik kuvvet ekipleri saldırırak DGD-SEN yöneticileri ve işçiler olmak üzere yüze yakın kişiyi ters kelepçe yaparak işkenceyle gözaltına alıdı.

 

"Ters Kelepçe Nedir, Sadece Bir Ekmek Parası İstedik"

Gözaltna alınan bir işçi, polislere tepki göstererek “Ters kelepçe nedir? Ters kelepçeyle bu kadar arkadaşımızı aldınız. Ayıp ya ayıp. Yeter artık yeter. Bir ekmek parası istedik ya” dedi. Gözaltı sırasında görümtü alınmaması için çevik kuvvet ekipleri basın emekçilerini alandan uzaklaştırdı.

 

"Özilhan'ın Evine Gelmeye Devam Edeceğiz"

Migros Depo işçileri gözaltı sırasında Tuncay Özilhan'ın evinin önüne gelmeye devam edeceklerini söyledi.

Gözaltına alınanlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılmaya başlandı.