Genel İş Şube 9 İşçi Temsilcisini Attı

Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube yönetimi Kadıköy Belediyesi çalışanı 9 işçi temsilcisini daha görevlerinden alıdı. Şubat günü DİSK eyleminde eleştiri içeren dövizler taşıyan işçiler görevden alındıklarının mesajla bildirildiğini belirtti.

Kadıköy Belediyesi’nde çalışan ve DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’na üye olan 9 işçi temsilcisi sendikadaki görevlerinden bugün itibarıyla alındıklarını açıkladı.

İşçi temsilcileri “İfşa ediyoruz” başlıklı bir açıklama ile bir mesajla görevden alındıklarını duyuran işçi temsilcileri, Nazan Gevher Çam Ay, Ayşecan Ay, Ali Rıza Akan, Başak Aslan, Binali Ağar, Cemal Sevdasız, Hakan Dinç, Metin Kılıç ve Meryem Merve Erboğa açıklamada, "Biz Kadıköy Belediyesi çalışanı, DİSK/Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1 No’lu Şube’ye bağlı 9 işçi temsilcisi olarak 18.02.2022 günü saat 13.43’te, temsilcilerden oluşan Whatsapp grubuna sendika şube sekreteri tarafından atılan bir mesaj ile görevden alındığımızı öğrendik.Bu tepeden inme kararın hiçbir gerekçe gösterilmeksizin tebliğ edilmesinden kısa bir süre sonra da gruptan çıkarıldık" denildi. DİSK yöntemi, Genel İş Sendikası Genel Merkezi ve Şube yönetiminin işçilerin taleplerini karşılayan bir mücadele yürütmek yerine muhalif sesleri bastırmak için siyasi iktidarla aynı yönteme başvurmaktan çekinmediğini ifade eden işçi temsilcileri grev süreçlerinde işçilerin iradesini yok sayan ve belediye yönetimleriyle anlaşarak grevi sonlandırdığı hatırlattı.

"DİSK’in 16.02.2022 tarihinde 12.30’da Kadıköy İskele Meydanı’nda zamlara ve pahalılığa karşı düzenlediği eylem çağrısı işçi tabanında yalnızca öfke ve daha çok hayal kırıklığı yaratmış, bu nedenle katılım son derece düşük ve coşkusuz olmuştur.Birbirine çıkar ilişkileriyle değil sınıf bilinciyle bağlı biz temsilciler de, enflasyonun sorumlusu iktidara yüklenmekle yetinip işçisine sefalet zammını reva gören işverenlere sırf parti aidiyetinden dolayı söz söyleyemeyen bir eylemin parçası olmayı politik olarak kabul edemezdik denilen açıklamada sendikayı eleştiren dövzilerle eyleme katıldıklarını belirten işçiler, "Yazık ki DİSK o mesafede dahi bizi görmemeyi, duymamayı seçti" ifadelerini kullandı.

Açıklamada . "Bugüne dek temsil etmekten onur duyduğumuz işçiler arkamızdadır, biz de her koşulda işçi hakları için mücadele etmeye devam edeceğiz" denildi.