< PAS South İşçileri "Onlar Bize Muhtaç!"

Çerkezköy organize sanayi bölgesinde bulunan PAS South Plastik fabrikasında Petrol iş Sendikası'na üye 13 işçi işten çıkarıldı. İşçiler akşam vardiyasında eylem yaparak işten atmaları protesto etti.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren PAS South Plastik fabrikasında Petrol İş Sendikası'nda örgütlenen işçiler işten atma saldırısıyla karşılaştı. Petrol İş Sendikası Trakya Şubesi'ne üye olan 13 işçi işten çıkarıldı.

İşçiler akşam vardiyasında fabrika önünde eylem yaparak işten atmaları protesto etti.

Sendikal çalışmanın engellenmeye çalışıldığı fabrikada işçiler çok kötü koşullarda kölece çalıştırılıyor.

 

"Enerji Tasarrufu Diye Soğukta Ve Karanlıkta Çalıştırılıyoruz"

Çalışanların çoğunluğunu kadınların oluşturduğu fabrikada işçiler 'enerji tasarrufu' bahanesiyle kış gününde doğalgazın ve kazanların kapatılarak soğukta, ışıkların kapatılarak karanlıkta çalıştırıldıklarını belirtti.

 

"Artık Sendikaya Gitme Vaktidir"

PAS South Plastik fabrikasında 5 yıldır zam yapılmadığını vurgulayan işçiler, son gelen zamların ardından asgari ücretle geçinmelerinin imkansız olduğunu, buna karşın bir de "telafi çalışması" adı altında izne gönderildiklerini ve ücretlerinin daha da düştünü, diğer yandan çalıştırılan işçilere ise fazla mesai yaptırıldığını aktardı.

 

"Biz Onlara Değil, Onlar Bize Muhtaç"

PAS South işçilerinden Merve Nur Kılıç; "Asgarî ücret alıyorduk, memnun değildik, doğalgazı kapattılar soğukta çalıştık. İş yok diyerek telafiye gönderildik ve borçlandırıldık. Sonunda birlik olmaya karar verdik. Biz onlara değil, onlar bize muhtaç" diyerek mücadele kararlılıklarını ifade etti.

Sürekli olarak çalışma günü borçlandırması yapıldığını ve çok kötü koşullarda çalıştırlıdıklarını söyleyen işçiler "Artık sendikaya gitme vakti geldi" diyerek örgütlenmeye ve Petrol İş Sendikası Trakya Şubesi'ne üye olmaya başladıklarını ifade etti.

 

"Sendikalı İşçiler Çıkarılıp Yeni İşçi Alındı"

Semdial çalışmalar sonucunda üye çoğunluğunu sağladıklarını, belirten Petrol İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Mehmet Kaya fabrika yönetiminin sendikal çalışmayı engellemek için "küçülmeye gitme" bahanesiyle 13 sendikalı işçiyi işten çıkarıldığını, diğer yandan 20 yeni işçi aldığını belirtti.

Yetki için başvuruda bulunduklarını aktaran Kaya, örgütlenme haklarını çiğnetmeyeceklerini ve yarın sabah 07:30’dan itibaren fabrika önünde mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.