< Sağlıksız ve Yetersiz Yemeklere İsyan

İnşaat işçileri, Ataşehir Finans Merkezi'nde, verilen kötü yemekleri protesto ederek eyleme başladı. İşçilerin yemekhanede masa ve sandalyeleri devirerek  kötü yemekleri protesto etti. Şantiye yetkilileri ise eylemin başlaması üzerine işçilerle görüşme talep etti.

İstanbul Ataşehir’de bulunan Finans Merkezi Rönesans şantiyesinde çalışan inşaat işçileri yemeklerin kötü çıkması ve yetersiz olmasını protesto etti.

İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat İş) ve Devrimci Yapı Yol ve İnşaat İşçileri Sendikası (Dev Yapı İş) üyelerinin de aralarında bulunduğu inşaat işçileri daha önce defalarca uyarı eylemeleri yapmalarına rağmen kötü, sağlıksız ve yetersiz yemeklere isyan etti.

Rönesans Holding'in yapımını üstlendiği İstanbul Finans Merkezi’nin şantiyesinde işçiler yemekhane koşullarının kötü, yemeklerin sağlıksız ve yetersiz olmasına tepkilerini masaları sandalyeleri devirerek gösterdi.

Alkış ve ıslıklarla protesto edilirken şantiye yönetimi eylemin başlaması üzerine işçilerle görüşme talep etti.

Dev Yapı İş ve İnşaat İş Sendikası’ndan örgütlü işçilerin de aralarında bulunduğu işçiler yönetimle görüşme gerçekleştirecek.

Her iki sendika da sosyal medya hesaplarından işçilerin eylemini paylaşırken, inşaat işçilerinin daha önce de defalarca yemekhane koşullarının son derece sağlıksız olduğunu, yemeklerin ise kötü ve yetersiz olduğunu belirterek uyarı eylemeleri yaptıklarını hatırlatarak işçilerin haklı taleplerle eyleme geçtiklerini vurguladı.

Bir an önce işçilerin haklı taleplerinin karşılanması gerektiği ifade edildi.