Sefalet zammı ve işten atma saldırısına karşı Migros depo işçilerinin kararlı mücadelesi patrona geri adım attırdı.

DGD-SEN'in Tuncay Özkan'ın evi önünde yapılacak eylem duyurusu patronu görüşmeye zorladı ve Migros Depo işçilerine görüşme talebinde bulunuldu. Bu geri adım üzerine işçiler Esenyurt Migros Depo önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

DGD-Sen üyesi Esenyurt Migros Depo işçilerinin sefalet zammına ve işten atmalara karşı mücadelesi sürüyor. İşçilerin Esenyurt Depo, Anadolu Grup önünde eylemleri sürerken bir yandan da mağazalarda kasa kilitleme ve boykot çağrısı eylemleri yapılıyor.

Bugün ise patron Tuncay Özkan'ın Beykoz'da bulunan evi önünde eylem yapacaktı. Migros Depo işçilerinin kararlı mücadelesi sonucunda Özilhan'ın evi önünde yapılacak eylem duyurusu patrona geri adım atıırdı. Ve görüşme talebinde bulundu. Görüşme talebi üzerine DGD-Sen üyesi Migros depo işçileri Özilhan'ın evinin önünde yapacağı eylemi erteledi.

 

"Artık Geçinemediğimizi Gördük Ve Eylem Kararı Verdik"

Migros Esenyurt Depo önünde yapılan açıklamada konuşan Migros depo işçisi Semire Korkmaz "Asgari ücret zammı sonrası artık geçinemediğimizi gördük. Eylem yapmaya karar verdik. Zordu. Oturacak yerimiz yoktu, yemekhane kapalıydı, soğuktu, tehditler yapıldı. Ama savunduğumuz emeğimizin ekmeğimizin karşılığıydı" dedi.

 

"Ücret Talebinizi Kabul Etmeyiz Dediler Biz De Çalışmayız Dedik"

Migros Depoepo işçisi Bekir Gök ise "Dışarda asgari ücrete daha hafif işler varken burada neden çalışalım? En azından saatlik ücretimize 4TL zam yapın, işçimin arkasındayım deyin, biz yıllarca yine çalışırız. Bunu kabul etmeyiz dediler, biz de çalışmayız dedik ve direnişe başladık" dedi.

 

"İşbaşı Yaptırın Taleplerimizi Karşılayın"

DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar ise konuşmasında "Ya işbaşı yaptırıp taleplerimizi karşılayacaklar ya da bugün burada direnişimize devam edeceğiz. Kazanana kadar da direneceğiz. Haklı olan biziz taleplerimiz meşru ve karşılanamayacak talepler değil. Biz görüşmeye, müzakereye açığız" dedi. Bunu sürekli ifade ettiklerini eylem öncesinde de bunu yönetime ilettiklerini hatırlatan Acar, taleplerini "Saatlik ücretlerimize zam istiyoruz, Verdiklerini söyledikleri primlerin yasal güvenceye alınmasını istiyoruz, Ve işten atılan 257 arkadaşımızın işe iade edilmesini istiyoruz" dedi.

 

"Talepler Karşılanmazsa Yarın Özilhan'ın Evinin Önündeyiz"

Bugün yapılan görüşme talebinin sorunların çözümü yönünde sonuçlanmasını bekleyeceklerini ifade eden Neslihan Acar "Bugün bu sorunu çözün aksi halde biz yarın Tuncay Özilhan'ın evinin kapısı önündeyiz. Ve taleplerimiz karşılanıncaya kadar da o kapının önünden ayrılmayız. Gece gündüz o kapıda duracağız" dedi. Migros Depo işçileri Acar'ın konuşmasının ardından alkışlar eşliğinde "Direne Direne Kazanacağız", "Yaşasın Migros Direnişimiz" sloganları attı.

Migros Depo işçilerinin Esenyurt Migros Depo önündeki eylemi devam edecek.

TIR Şoföleri Kontak Kapattı

Diğer yandan Migros Depo'ya ürün getiren TIR şoförleri mallarını boşaltamadı. Migros'un depo işçilerini işten çıkarmasına ve kendilerinin mallarını boşaltamadıkları için tepki gösterdi. TIR şoförleri bu durumu kontak kapatarak protesto etti.

DGD-SEN eylemden görüntülerle "Günlerdir yol gelen ve deponun önünde bekletilen TIR şoförleri deponun önünde mal boşaltamamalarını protesto ederek, kontak kapattı.

"Omuz omuzdayız! #MigrosBoykot" diyerek TIR şoförlerinin eylemini ve dayanışma mesajını paylaştı.