< “Siz Hiç Evinizde 3 Gün Boyunca Yumurtayla İdare Ettiniz Mi”

Saatlik ücretlerine 4 TL ek zam talep ettikleri için direnişe geçen ve işten atılan Migros Depo işçilerinin eylemleri sürüyor. Dün TÜSİAD önünde eylem yapan işçiler, bugün de Migros’un ait olduğu Anadolu Grup önünde ve Esenyurt Depo önünde eşzamanlı eylemde idi.

Anadolu Grubu önünde “İşçiler burada, Özilhan nerede?” diyen işçiler adına DGD-SEN Örgütlenme Uzmanı Murat Bostancı bir konuşma yaptı ve “Migros’un bütün mağazalarını dostlarımızla eylem alanına çevirdik. Daha ne yapalım? Plazanın önünde kendimizi mi yakalım, plazayı mı işgal edelim?” diye sordu.

“Çalışma Bakanı demiş, hepiniz sendikalı olun biz sizin yanındayız. Cumhurbaşkanı, Bakanlar, Milletvekilleri nerdesiniz?” diyen işçiler, Anadolu Grup önünde konuşmalar yapıyor. Bir başka işçi “Siz hiç evinizde 3 gün boyunca yumurtayla idare ettiniz mi? Bu yüzden bizi anlamıyorsunuz. Siz hiç eşiniz ve çocuğunuz sizden bir şey istediğinde alamadığınız için ağlayarak yatağınıza girdiniz mi? Bu yüzden bizi anlamıyorsunuz.” diyor.

Ve patronlara sesleniyor işçiler: “Depoda çalışan 400 işçi en başından beri müzakereye açığız. Biz sağlıklı koşullarda çalışmak ve geçinebilmek istiyoruz. Görüşelim, talepler karşılansın, direniş bitsin!” diyorlar.

Migros Depo işçileri, yarın saat 13.00’te de Tuncay Özilhan’ın Beykoz Çubuklu’da bulunan evinin önünde olacaklarını söylüyor ve herkesi dayanışmaya çağırıyorlar.