Farplas'ta işten atılan işçilerin geri alınması ve sendika hakları için günlerdir eylem yapan işçiler, içeride patronun zorla Türk Metal’i getirme çabasıyla karşı karşıya.

İşçilerin üye olarak çoğunluğu sağladığı Birleşik Metal-İş'i kabul etmeyen patron, fabrikaya Türk Metal Sendikası’nı getirmek için işçilere baskı yapmaya başladı.

14 Şubat akşamı taleplerini haykırmak için tekrar fabrika önünde toplanan işçiler, Türk Metali de protesto etti. İşçiler "Türk Metal Farplas'tan defol!" sloganları attı

Fabrika önünde patrona seslenen Birleşik Metal-İş Sendikası, "Türk Metal’in buraya girmesi ikinci bir patronun buraya girmesi demektir. Eğer biraz gururları varsa işçi arkadaşlarımızın bu direngenliğine balta vurmamaları lazım. Sendika işçilerin örgütüdür, işverenlerin çağırmış olduğu bir sendikadan işçilere fayda gelmez. İşverenin getirdiği sendika ancak işvereni temsil eder. Amiri, memuru bir kez daha ikaz ediyoruz, suç işliyorsunuz. Sizi hukuk önünde cezalandıracağız. Farplas işçilerine kimse baskı yapamaz" dedi.

İçeride çalışmaya devam eden işçiler de kendilerinin taşeron şirketten alınıp Farplas bünyesine geçirilerek, Türk Metal’e üye yapılmaya zorlandıklarını söyledi. Üye olmak istemeyenlerin makina başlarına defalarca gelerek zorlandıklarını belirten bir Farplas işçisi, "Amirler vızır vızır peşimize dolaşıyor, Türk Metal’e üye olun, bu sizin yararınıza olur diyorlar. Ne demek bu, bizi tehdit ediyorlar. Ben sendikamı seçmişim, sen beni işten atmakla tehdit etmişsin. Şimdi de kendi getirdiğin sendikaya üye ol diyorsun. Benim seçtiğim sendikayı neden kabul etmiyorsun?" dedi.

Fabrika önünde bekleyişi sürdüren işçiler “Farplas işçisi yalnız değildir”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları attılar.