< < Öztaş Çorap İşçileri Kazandı

...

Sefalet zammına karşı iş bırakma eylemi yapan Öztaş Çorap işçileri fabrika önünde 3 gündür sürdürdükleri mücadeleyi kaxanımla sonuçlandırdı.

İstanbul Esenyurt'ta Öztaş Çorap’ta çalışan yüzlerce işçi 6500 TL net ücret talebiyle iş bırakmıştı. Deriteks Sendikası ile birlikte direnişe geçen işçilerden bir kısmı da Kod 49 ile işten atılmıştı.

Fabrika önünde 3 gündür kararlı bir mücadele yürüten işçiler bugün eylemi kaxanımla sonuçlandırdı..

Fabrika önünde kazanım konusunda açıklama yapan Deriteks Avrupa Yakası Temsilcisi Veysel Ulaş Arsla, Çorap sektöründe çalışan işçilerin hakları için bir mücadele süreci başlattıklarını ve ard arda kazanımlarla sonuçlanmakta olduğunu bunun da örgültlü ve birlik olmalarıyla sağlandığını vurguladı.

Öztaş Çorap işçilerinin taleplerinin %90 oranında kabul edildiğini ve 3 gün süren mücadeleyi kazanımla sonuçlandırdııklarını belirtti. İşçilerin taleplerinden *İşten atılan işçilerin geri işe alınması, * 6500 TL net maaş, * Sendikal faaliyet ve eylem nedeniyle hiçbir işçinin işten atılmaması maddeleri kabul edildiğini söyleyen Arslan, Öztaş Çorap işçilerinin büyük çoğunluğunun Deriteks Sendikası’na üye olduğunu ve örgütlü mücadeyi kazanımla sonuçlandırdıklarını belirterek tüm işçilere, emeği geçenlere ve destek verenlere teşekkür etti.

İşçiler "Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz", "Öztaş İşçisi Deriteks İle Kazandı" sloganlarıyla eylemi sonlandırdı.