Aliağa'da Gemi Söküm İşçileri İş Bıraktı

İzmir Aliağa'da gemi söküm işçileri iş bıraktı. Yarın başka gem söküm tersanelerinde iş bırakma eylemlerinin olabileceği belirtiliyor.

İzmir Aliağa'da bulunan Bereket Gemi Söküm, ACS-Kursan Gemi Söküm ve Işıksan Gemi Söküm işçileri ücretlerine zam yapılması talebiyle iş bıraktı.

Aliağa'da gemi söküm tersanelerinde ocak ayından bu yana ücretlere yapılacak zam üzerine tartışmalar devam ediyor. Bazı tersanelerde kısmen işçilerin taleplerini karşılayan oranlarda zam yapıldığı, bir çok gemi söküm firmasında işçilerin ücretlerinin çok düşük olduğu ve teklif edilen zamların geçimlerini sağlamaktan uzak bulunduğu ifade ediliyor.

Bu sabah Bereket Gemi Söküm, ACS-Kursan Gemi Söküm ve Işıksan Gemi Söküm işçileri ücretlerine zam yapılması talebiyle iş bıraktı. İşçilerin talep ettikleri zam için yemekhanede bekleyişi devam ediyor.

İşçilerin eylemi sürerken Dörtel Gemi Söküm ve Leyal Dem Taş Gemi Söküm işçilerinin de aynı taleple iş bırakmayı planladığı, iş bırakma eyleminin diğer gemi söküm tersanelerine de yapılabileceği belirtildi.

Diğer yandan gemi söküm tersanelerindeki taşeron firma patronlarının da ücret zamlarını aşağıya çekmek konusunda görüşmelerinin sürdüğü ifade ediliyor. Gemi söküm işçilerine ücretlerinin asgari ücret tutarının banka hesaplarına yatırılarak elden verilen kısmını ise ödemeyerek beklentileri belirtiliyor.