< < “Üç İş Yapıyoruz Asgari Ücret Alıyoruz”

Yemek Sepeti işçileri eylemlerinin onuncu gününde yine Yemek Sepeti Genel Müdürlüğü’nün önündeydi.

Anadolu ve Avrupa yakasında çalışan işçiler yine motorlarıyla konvoy yaparak eylem alanına geldi. Eylem alanına gelen işçiler büyük bir coşkuyla karşılandı.

Yemek Sepeti işçilerini Nakliyat İş sendikasında örgütlenen ve hala hakları için mücadele eden Uzel işçileri ziyaret etti. Uzel işçileri, yemek sepeti işçilerinin mücadelesinin her zaman yanında olduklarını söyleyerek “Bugün Türkiye’de adalet olsaydı, biz işçiler sokakta olmazdık. Bize dayatılan bu sefalet ücretini kesinlikle biz emekçiler haketmiyoruz. Bugün Türkiye’nin ekonomisi biz işçilerin üzerinden dönüyor. Patronlar sermayesine sermaye katıyorsa bizleri sömürerek katıyor”

Yemek Sepeti işçileri de Genel Müdürlük önünde konuşarak “Buradan yönetime sesleniyoruz. Bizler keyfimizden mi çalışmıyoruz! 10 gündür buradayız! Ekmeğimi ver ben zaten çalışıyorum! İki senedir ağzımızdan burnumuzdan getirdiniz! Valeyi birleştirdiniz, mahalleyi açtınız yeter artık! Üç iş yaptırıyorsunuz, bir maaş veriyorsunuz o da asgari ücret. Geçinemiyoruz!”

İşçilerin konuşmalarından sonra Nakliyat İş Sendika başkanı basın açıklamasını yaptı ve yönetime seslenerek sefalet zamlarını kabul etmeyeceklerini, buna karşı hak mücadelesine devam edeceklerini dile getirerek, Yemek Sepeti işçilerinin bu mücadeleyi kazanacaklarını söyledi.

Eylemde, yönetim tarafından işçilere yönelik haksız yere tutulan tutanaklar işçiler tarafından teşhir edilerek yırtıldı.

Eylem halaylarla, türkülerle coşkulu bir şekilde sonlandı.