Artemis Halı İşçileri İş Bıraktı

Antep Başpınar OSB’de bulunan Artemis Halı’da işçiler sefalet zammına karşı iş bıraktı.

Antep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Artemis Halı'da işçiler sefalet zammına karşı iş bıraktı.

İşçilerin iş voeskma eylemi sonucunda Artemis Halı yönetimi işçilerle talepleri yönünde görüştü. Artemis Halı yöneticileriyle gspolany görüşmede işçilerin talepleri konusnda anlaşmaya varıldığını aktaran işçiler sendikal örgütlenmeye karşı çıktığını ve sendikal faaliyet yürüten işçilere yönelik baskı yapıldığını belirtti.

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası ise işçilere seslenerek sendikal örgütlenmeye yönelik baskılara boyun eğmemeleri çağrısında bulundu. İşçilerin seslerini sendikalı olduklarında duyurabildiklerini ve taleplerinin kabul edildiğini ifade eden Dev Tekstil "Artemis Halı yöneticilerinin ve ustaların baskılarına boyun eğmeyelim. Bizler hakkımız olanı almak için mücadele edelim! Biz üretmediğimiz koşullarda onlar bir hiçtir. Emeğimize geleceğimize sahip çıkalım. Gücümüzü sendikamızda birleştirelim” diyerek sendikal örgütlenme haklarına sahip çıkmaları gerektiğini vurguladı.