< < Ashura/Sağlam Çorap İşçileri Fabrika Önünde

Ashura Sağlam Çorap işçilerinin insanca yaşayacak bir ücret talebiyle başladığı iş bırakma eylemi sonrası işten atılan işçilerin fabrika önünde eylemi devam ediyor.

İstanbul Hadımköy'de bulunan Ashura Sağlam Çorap işçilerinin insanca yaşayacak bir ücret alabilecekleri zam için başladıkları iş bırakma eylemi devam ediyor.

Deri Dokuma Ve Tekstil İşçileri Sendikası'na üye Aushura Sağlam Çorap işçileri ücretlerine insanca yaşayacak bir ücret alabilecekleri bir zam talebiyle iş bırakmıştı.

Bugün de Deriteks temsilcilerinin fabrika yönetimiyle anlaşma sağlanması noktasında görüşmeleri sürerken işçilerin de fabrika önündeki bekleyişi devam ediyor.

Deriteks Avrupa Yakası Temsilcisi Veysel Ulaş Arslan, "Pazartesi gününden bu yana fabrika önünde sabah 07.45 akşam 18.00 arasında işçi arkadaşlarımızın hakları için bekleyişi sürüyor.

Bir direniş olarak değil ama fabrika yönetimiyle hem sendika olarak bizim hem üretim yapılan markaların hem de uluslararası sendikalar konfederasyonu İndustriall'in sorunun çözümü yönünde görüşmeleri sürerken işten atılan 18 işçi arkadaşımup da fabrika önünde haklarına sahip çıkarak bekliyor" dedi.

İşçilerin Cuma gününe kadar fabrika önünde bekleyişinin devam edeceğini aktaran Arslan, cuma günü görüşmelerden çıkan sonuca göre fabrikadaki işçi komitesinin yeni bir yol haritası belirleyeceklerini söyledi.