< Karınca Lojistik İşçilerinin Talepleri Kabul Edildi

Karınca Lojistik işçilerinin dün iş bırakma eylemi sonrası geri adım atarak işçilerin taleplerini kabul etti. İşçiler eylemi sonlandırarak protokol hazırladıklarını duyurdu.

İstanbul Küçükçekmece'de bulunan Karınca Lojistik'te sendikal hakları ve ücretlerinin iyileştirilmesi talebiyle iş bırakmıştı.

Karınca Lojistik işçileri bugün firma yetkilileri ile bir görüşme gerçekleştirdiğini ve taleplerinin kabul edilerek protokol imzalama aşamasında olduklarını bu nedenle işbaşı yaptıklarını duyurdu. İşçiler verilen sözlerin tutulması halinde tekrar eyleme geçeceklerini de vurguladı.

Karınca Lojistik İşçileri sosyal medya hesabından gelişmeleri "Bizler Karınca Lojistik işçileri olarak Sendikal baskılar,geçim sıkıntısı, mobinklere karşı grev kararı aldık. 7 Şubat pazartesi günü greve çıktık. İşyerimizde patronun hamlelerine karşı sesimizi duyurmak istedik. Gerek sosyal medya da gerek vekilerimiz çeşitli sendikalardan değişik fabrikalardan destek geldi. Bugün Sabah 8:30'da komitemiz işveren vekilleriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Protokol yapma talebimiz kabul edildi. Kimse işten atılmayacak, yasal süreç tamamlanana kadar sendikal anlamda baskı yapılmayacak taleplerimizin bu çerçeve içersinde kabul edilmesi üzerine iş başı yapıldı. Sendikamız Liman-İş ile birlikte protokolü hazırlıyoruz. Protokolün kabul edilmemesi, verilen sözlerin tutulmaması halinde tekrardan greve çıkacağımızı kamuoyuna saygıylarımızla duyururuz" ifadeleriyle paylaştı.

.