Havalimanı İşletmesi İGA'da İşçi Kıyımı

İstanbul Havalimanı İşletmesi İGA'da ağır baskı ve mobbingi sefalet zammını kabul etmeyen güvenlik işçileri "performans düşüklüğü" bahanesiyle işten çıkarılıyor.

İstanbul Havalimanı Güvenlik İşletmesi'nde (İGA) çalışan güvenlik işçileri, ağır baskı ve mobbingi sefalet zammını kabul etmeyenler çıkarılıyor, lojmandan atılıyor ve güvenlik işçileri işten çıkarılıyor.

İGA Güvenlik Çalışanları yaşanan işçi kıyımını sosyal medya hesaplarından psylaşarak duyurdu.

"İGA Güvenlik Çalışanlarıyız.

Çok düşük zamlarla, ağır baskı ve mobbingle çalışmaya zorlanıyoruz. Zamları kabul etmediğimiz için bize sosyal medyayı kullanmamızı bile yasakladıklarını söylüyorlar. Lojmanlarda kalan arkadaşlarımız lojmanlarından çıkarılıyor. #igagüvenlik" diyerek aktaran İGA işçileri lojmankarda kalan arkadaşlarının ise çıkarıldığını belirtti.

 

"Bizi duyun...Biz Sadece Hakkkmızı İstedik"

"Bizi Duyun...

Biz İstanbul Havalima'nında çalışan, İGA Güvenlik çalışanlarıyız.

Sefalet zammını kabul etmediğimiz ve sosyal medya paylaşımları yaptığımız için "performans yetersizliği" denilerek onlarca arkadaşımız isten çıkarılıyor. Biz sadece hakkımızı istedik..." ifadeleri kullanan İGA işçileri, fesih bildirimini de paylaştı.

 

İGA tarafından işçilere gönderilen fesih bildiriminde;

"İş Sözleşmenin 4857 sayılı İş Kanunu madde 18 vd, uyarınca yasal haklarımızın geçerli nedenle feshinin bildirimidir. ....... tarihinden itibaren Şirketimizin Güvenlik Departmanı'nda Güvenlik Görevlisi olarak istthidam edilmektesiniz.

Şirketimizde yapılan denetimlerde performansınızda süregelen düşüklük tespit edilmiş ve vapılanı uyardara rağmen bu durumun düzelmediği görülmüş olup, feshin son çare olması ikesi tahtında, tarafınıza başka bir pozisyonda istihdam olanağı sağlanması için, nitelik ve tecrübesine uygun başka açık pozisyon olup olmadığı araştırılmış, ancak hâlıhazırda böyle bip pozisyonunun bulunmadığı tespit edilmiştir.

İzah edilen işbu sebeple, şirketimizle şahsınız aranında .... tarihinden bu yana devam eden (y sözleşmenizin ........ tarihi itibariyle, 4657 sayılı Iş Kanunu madde 18 vd hükümleri uyarınca geçerli nedenle fesih edildiğini, feshe bağlı olarak doğan tüm hak ve alacakları ila kıdem ve ihbar tazminalınızın taraflınıza delaten ödeneceği hususunu bildiririz.

Tarafımza zimmetli eşylsrın ...... tarihine kadar İnsan Kaynakları departmanına iade edilmesini rica ederiz.

Saygılarımızla.

İGA Havalimanı İşletmesi Anonim Şirketi" ifadeleri yer alıyor.

 

"Biz Susmayacağız"

İGA Güvenlik Çalışanları, sosyal medya hesabından "“Benim 2 çocuğum var, hakkımı aradım diye yönetim çağırıp işten çıkardı. Performans yetersizliğiymiş, 5 adet olumlu eadb var olumsuzum yok. O nasıl performansmış!

 Biz Susmayacağız!" ifadelerinin yer aldığı isyanına da yer verdi.

"Yapılan son derece düşük zammı kabul etmediğimiz ve #igagüvenlik hashtaginde tweet attığımız, tepki gösterdiğimiz için teker teker çağrılıp işten atılıyoruz" diyerek işçi kıyımını aktaran İGA Güvenlik Çalışanları "Bizim evde bekleyen çocuklarımız var. Bu mu adalet? Bu mu adalet? Bu mu adalet?" diyerek kıyıma isyan etti.

 

"Köle Değiliz İşçiyiz"

"Biz köle değiliz, işçiyiz" diyen İGA Güvenlik Çalışanları "Çocuklarımız, ailelerimiz var. Yapılan zam enflasyonun çok çok altında. Geçinemeyeceğimizi söylediğimiz için işten atılıyoruz. Bizim sesimiz olun" diyerek kamuoyuna dayanımada bulunma çağrısında bulundu.