Karınca Lojistik İşçileri İş Durdurdu

İstanbul Büyükçekmece'de bulunan uluslararası taşımacılık şirketi Karınca Lojistik'te işçiler ücret artışı ve sendikal hakları için iş durdurdu.

İşçilerin ücret artışı talebiyle gerçekleştirdikleri eylemler bir çok sektörde ve ülke çapında yayılarak devam ediyor. Lojistik iş kolunda Yurtiçi Kargo, Yemeksepeti kuryelerinin eylemeleri devam ederken Karınca Lojistik işçileri de insanca yaşanacak ücret ve sendikal hakları için iş bıraktı.

420 işçinin çalıştığı Karınca Lojistik'te işçiler ücret artışı ve sendikal haklar için bugün iş durdurdu.

İstanbul Büyükçekmece'de bulunan uluslararası nakliyat işletmesinde geçen ağustos ayından itibaren Liman İş Sendikası'na örgütlenmeye başamalarıylaa birlikte işçilere yönelen baskılar artmaya başladı.

Sendikal haklarının engellenmesine karşı çıkan ve ücretlerinde artış talep eden işçiler bu sabah iş bıraktı. İşçiler eylemin talepleri yerine getirilene kadar devam edeceğini belirtti.

Firma önüne gelen Liman İş İstanbul Bölge Başkanı Sinan Ceviz, burada işçilere yaptığı konuşmada, “Temel haklarımız için mücadelemizi sürdüreceğiz. Tek çare, birlik olacaksınız, üretimden gelen gücünüzü kullanacaksınız. Sizi tehdit edip korkutmaya çalışabilirler ama onların yüreğinde korku var. Siz alın terinizin karşılığını istiyorsunuz, bunun yolu da bu yaptığınız gibi masaya yumruğunuzu vurmaktan geçiyor” dedi.

Ceviz, “Zam yapmazsan, sendikal haklarını engellersen işçinin çalışmama hakkı vardır ve bu yasaldır. Size 'Yasa dışı iş yapıyorsunuz' diyecekler. Bunlar boş laflar arkadaşlar, bunlara inanmayacağız” dedi.