"Haklarımızı Alana Kadar Kontak Açmayacağız!"

Yemeksepeti işçisi motor kuryeler sefalet zammına karşı başlattıkları eylemlerine devam ediyor. Bugün de İzmir İstanbul ve Ankara'da Yemeksepeti işçisi motor kuryeler eylemlerine sürdürdü ve taleplerini dile getirdi.

Bugün saat 13.00’de, İzmir Bayraklı depo önünde toplanan motor kuryeler Çiğli depoya doğru yola çıktı. Saat 14.30'da Çiğli depo önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

TÜMTİS İzmir Şubesi üyeleri ise Yemeksepeti Çiğli Depo önünde Bayraklı'dan gelen motor kuryeleri karşıladı. Yemeksepeti Çiğli Depo önüne ulaşan Yemeksepeti işçileri 14.00'te yapılacak basın açıklaması öncesi sloganlar alkışlar ve müzik eşliğinde halk oyunları oynadı. İşçilere pek çok kurum da destek verdi.

Yemeksepeti işçileri hakları için eylemlerinin 3. gününde İzmir'de önce depoları gezdi ve çalışan işçilere birlikte mücadele ve haklarını alma çağrısında bulundu.

Öğlen saatlerinde ise önce Bayraklı depo önünde buluşan işçiler konvoy halinde Karşıyaka, Çiğli, Soğukkuyu gibi depoları gezip kısa açıklamalar yaptı. Sık sık, “Kontak Kapat Emeğine Sahip Çık”, “Sefalet Zammı İstiyoruz”, “Direne Direne Kazanacağızrr” sloganları atan motor kuryeler, Çiğli Depo önünde ise basın açıklaması gerçekleştirerek ingsanca yaşayacak bir ücret taleplerinden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

“Yemeksepeti işçileri olarak olarak direnişimize devam ediyoruz. Depodaki çalışan arkadaşlarımız kontak kapatıp bize destek olmasını bekliyoruz. Mücadele hepimizin mücadelesi, hepimiz işçiyiz. 5 bin 500 lira net maaş istiyoruz, yan haklarımızı istiyoruz, hakkını arayan işçilerin işten çıkarılmamasını istiyoruz. Amacımız hakkımızı olanı almak” dedi. İşçiler yaptıkları açıklamada "Bizleri gören duyan seksen milyon bilsin ki, haklarımızı alana kadar kontaklarımız kapalı kalacak. Kontak açmıyoruz" dedi.

Yemeksepeti işçileri talepleri kabul edilip haklarını alıncaya kadar çalışmayacaklarını vurgulayarak sloganlarla açıklamayı sonlandırdı.

İstanbul'da Yemeksepeti işçileri İstanbul'da ise şirket Genel merkezi önünde toplandı. Burada yapılan açıklamada konuşan Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, mücadelenin 3'üncü gününde olduğunu, kentte başlayan protestoların diğer illere de yayıldığını ve çalışanların kontak kapattığını belirtti.

Çok sayıda motorlu kuryenin mücadeleye sahip çıktığını söyleyen Küçükosmanoğlu, "Bu hak mücadelesi tüm arkadaşlarımızın, tüm işçilerin, emekçilerin çoluğuyla çocuğuyla gelecek mücadelesidir. Bu mücadele aynı zamanda işçi sınıfının mücadelesidir" dedi.

Bu arada 4 işçi şirket yetkileriyle görüşmek için genel müdürlük binasına girdi.

Bazı kuryeler, meşale yakarak protestolara destekte bulundu.

Yemeksepeti kuryelerinin talepleri ise,

* Net 5500 TL maaş, prim ve yan haklar,

* Haklarını arayan hiç bir işçi ve kurye işten ayrılmayacak,

* İş kolumuzu derhal taşımacılığa geçirilsin,

* Sendikal faaliyet güvence altına alınsın