Migros Depo İşçileri İş Bıraktı

Esenyurt Migros Depo işçileri de eylemci işçiler kervanına katıldı ve kendilerine verilen %8 zamma karşı iş bıraktı.

İstanbul’da Migros Esenyurt Deposu’nda çalışan DGD-SEN üyesi işçiler, ücreti kabul etmediklerinde kendilerine kapıyı gösterenlere iş bırakma eylemiyle cevap verdiklerini söylediler.

Taşeron şirketin işyerindeki sendikal örgütlülüğü kırmak için başka illerden işçiler getirttiğini, ancak çok kötü koşullarda lojmanlarda barındırıldıklarını söyleyen işçiler, iş bırakma eylemlerine tüm işçilerin destek verdiğini söylüyor.

DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar da Carrefour Depo’daki işçilerin kendilerinden haber beklediğini söyleyerek, “Pandemi boyunca Migros, Carrefour ve tüm depolarda canımız pahasına çalıştık. Carrefour Depo’daki kardeşlerimiz de bizden haber bekliyor! Taleplerimizi karşılayın!” dedi.

İşçilerin iş bırakması üzerine Migros Depo önüne hemen TOMA konuşlandı. DGD-SEN “Esenyurt Migros Depo içine TOMA getirildi! Uyarıyoruz! Migros depo işçisi kol kola, birlikte. Sonuna kadar direneceğiz. Tek bir işçi kardeşimizin kılına dahi zarar gelmesine müsaade etmeyiz” dedi.

Patronların eylemi kırmak için gönderdiği Liman İş Sendikası da alandan kovuldu. İşçiler, “Sarı sendikacılara asla aman vermeyeceğiz. İşçilerin birliğini kıramayacaksınız. Haddinizi bilin!”