Kızılay İçecek İşçileri Greve Başladı

Maaş zammı ve özlük haklarında istedikleri iyileştirme yapılmadığı için Kızılay İçecek Erzincan Fabrikası işçileri, “Haklarımızı talep ediyoruz. Sonuna kadar buradayız”diyerek greve başladı.

Dün akşam saatlerinde fabrika önünde toplanan işçiler, bir basın açıklaması yaparak greve başladığını duyurdu.

İşçiler adına konuşan Okan Şahin, “2019 yılında dernek anonim şirkete geçiş yaptı. Anonim şirkete geçiş yaparken de bütün haklarımızla geçiş yapılacağını, haklarımızın kaybolmayacağı söylendi. Geçiş yaptıktan sonra bazı ek gelirlerimiz vardı bizim. Performans paralarımız, giyim yardımlarımız, başarı primlerimiz vardı. Bu haklarımız verilmez oldu” dedi.

Söz verilen ödemeler yapılmadan Kızılay, işçilere geriye dönük sözleşmeler imzalattı. Erzincan ve Afyon olarak fabrika müdürlüğünde toplanan işçiler yöneticilerle görüşseler de, taleplerine dair herhangi bir şey yapamayacakları cevabını aldılar. Bunun üzerine işçiler, haklarının iyileştirilmesi adına eyleme başladılar. Kendilerine %22 verildiğini söyleyen işçiler, Ocak 1 itibarıyla başarı primi adı altında iki ayrı ayrım yapıldığını ve bu nedenle hiçkimsenin herhangi bir ek ücret alamadığını dile getirdiler.

“Sonuna kadar buradayız” diyen işçiler kendilerini “Mesai yapın dediler mesai yaptık, izinsiz çalışın dediler izinsiz çalıştık, yaz döneminde kesinlikle yıllık izinlerimize çıkamadık, gereken neyse yapılsın artık” diye anlattılar.