< Yemek Sepeti Kuryeleri 2. Günlerinde

Kuryelerin eylemleri sürüyor. Bugün de kontak kapatan Yemek Sepeti BanaBi kuryeleri şirketin İstanbul Levent’teki genel merkezi önünde idi.

%17'lik zam dayatmasına karşı iş bırakan kuryeler, şubelerden konvoylar halinde Genel Merkez önüne geldi.

Bir gün önceden DİSK Nakliyat-İş Sendikası çağrı yapmıştı. Saat 10.00’dan itibaren Genel Merkez önünde toplanan işçiler sürekli “İşçiler burada yönetim nerede”, “Direne direne kazanacağız” ve “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganları attı.

Bir süre sloganlarla, ajitasyon konuşmaları ile genel merkez önünde bekleyen işçiler, "Plazalardan çıkıp buradaki işçilerle konuşacaksınız. Bir adım geri atmayacağız", “Sakın pes etmeyin, hakkınızı arayın”, “Sefalet zammını kabul etmiyoruz” diye haykırıyorlar. Yağışa rağmen sloganlar ve halaylarla bekleyen işçilerden bir grup, yönetimle görüşmek için içeri girdi. Yemek Sepeti patronları ise işçilerle görüşmeyi reddetti. Binadan ayrılan kurye temsilcileri, patronların online görüşme için haber vereceklerini duyurdu. İşçiler marşlarla bekleyişi sürdürüyor ve görüşme yapılana kadar buradan ayrılmayacağız diyorlar.

Yemeksepeti kuryelerinin talepleri:

-Net 5500 TL maaş, prim ve yan haklar,

-Haklarını arayan hiç bir işçi ve kurye işten ayrılmayacak,

-İş kolumuzu derhal taşımacılığa geçirilsin,

-Sendikal faaliyet güvence altına alınsın.