< Farplas işçileri Fabrika Önüne Yürüdü

Farplas fabrikasında dayatılan sefalet zammı ve işten atmalara karşı fabrikayı işgal eden Birleşik Metal İş Sendikası üyesi işçiler polis saldırısına uğramalarının ardından yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi. kararlılıkla mücadeleye devam ediyor.

Gebze’de bulunan Farplas fabrikasında Birleşik Metal İş Sendikası üyesi işçiler dayatılan sefalet zammı ve işten atmalara karşı fabrikayı işgal etmişti.

Polis saldırısına uğrayan Farplas işçileri kararlılıkla haklarını aramaya ve mücadeleye devam ediyor.

Farplas işçileri bu sabah Workinn Hotel önünde toplanıp kortej oluşturularak Farplas fabrikası önüne yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş boyunca işçiler "Atılan İşçiler Geri Alınsın", "Patronların Kölesi Olmayacağız", "İnadına Sendika İnadına DİSK", "Birleşen İşçiler Asla Yenilmezler", "Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz" sloganları attı.

İşçiler çevreden gelenlerin katılımıyla slogan atarak fabrika önüne ulaşan işçiler burada basın açıklaması gerçekleştirdi. İşçilere HDP milletvekili Ahmet Şık da destek verdi.

Birleşik Metal İş Sendikası Gebze 2 Nolu Şube Başkanı Necmettin Aydın burada yaptığı konuşmada, işçilerin mücadelesinde sendika olarak sonuna kadar destek vereceklerini belirtti. Ahmet Şık ise işçi sınıfının gücüne vurgu yaptı.

Farplas işçileri hakları için yolun sonuna kadar gideceklerini ve tüm talepleri kabul edilinceye kadar mücadele edeceklerini ifade etti.

İşçilerin halaylar ve sloganlar eşliğinde fabrika önünde bekleyişi devam ediyor.

Farplas işçileri taleplerini ise; “-İşten atılan arkadaşlarımız işbaşı yapacak! -Sendika hakkımız tanınarak, sendika ile görüşmeler başlayacak!” şeklinde özetledi.