Farplas İşçileri İşten Atıldı

Geçtiğimiz hafta ücretlere tepki göstererek iş bırakan Farplas Otomotiv işçileri dün işten atıldı.

Kocaeli Gebze Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Farplas fabrikasında patronlar işçilerden bir hafta izin istemiş ve taleplerini karşılayacağını, sendikayla da görüşeceğini söylemişti. Bu süreçte Birleşik Metal-İş Sendikası da açıklama yaparak fabrikada çoğunluğun sağlandığını duyurmuştu.

Yoğun kar yağışı ve enerji kesintisi sonrası işçileri idari izne yollayan patron, yüzden fazla işçiyi tazminatsız bir şekilde işten attı. Farplas patronu, işçilerin üretime zarar verdikleri gerekçesi ile “sözleşmelerini haklı nedenle sonlandırdığını” söyledi.

Birleşik-Metal İş Sendikası, Gebze Farplas Otomotiv'de çalışan çok sayıda işçinin işten çıkarıldığını açıkladı. Çıkışların işçilere korku vermek için yapıldığı vurgulandı, "Sendikamız, şirketin taşeronlara bölünerek sendikasızlaştırma girişimini, aşmayı başarmıştır. Şimdi de işten çıkarma engelini aşacağız" denildi.

İşten çıkarılan işçiler, dün sabah saatlerinde fabrikanın önüne bir yürüyüş gerçekleştirdi ve burada eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.