Trendyol kuryeleri dün ve bugün kontak kapatarak iş bıraktı. Trendyol bünyesinde çalışan esnaf kuryeler ücretlerine yapılan % 11’lik zammı protesto etmek için ülkenin pek çok yerinde kontak kapattı.

İstanbul’da kontak kapatan kuryeler, Trendyol’un Maslak’taki merkezine kadar konvoy oluşturdu. Maslak’taki merkez önünde bir araya gelen kuryeler, bu zammı kabul ederlerse seneye daha düşük bir zammın dayatılacağını söylediler. Kuryeler Ankara, Mersin, Kırklareli, Bodrum, Eskişehir ve Kocaeli’nde de aynı taleple kontak kapattı.

İstanbul’da Maltepe'de toplanan işçiler de bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada işçiler, "Bizler bugün keyfiyetten bulunmuyoruz. Korkmuyoruz, hakkımızı alacağız! Gelmeyen Trendyol Express işçilerine de sesleniyoruz, bizler hepimizin hakkı için bağırıyoruz" dedi.

En kötü hava koşullarında dahi çalıştırılan motokuryeler, bu defa da kendileri için kar altında Maltepe’den Maslak'a konvoy oluşturarak gitmek istese de polis tarafından durduruldu. Saat 14.00’te de Yenikapı’da toplanmaya başladılar. Trendyol kuryeleri İzmir’de deBayraklı Meydanı’nda toplandı ve "Yeterli zammı almadığımız sürece direnişe devam etmeyi düşünüyoruz" dediler.

Eskişehir'de de "Sefalet zammını kabul etmiyoruz!" diyerek sokağa çıktılar ve basın açıklaması yaptılar.

Sokağa çıkma yasaklarından itibaren büyüyen kargo şirketleri son süreçte kargo fiyatlarına ortalama %46 zam yapılır, %600 kar ettiğini açıklarken, işçilere %11'lik zam reva görülüyor. Trendyol, çalışanların hak edişlerinin 10 bin TL'nin altında kalmadığını söylerken, çalışanlar ise masraflar çıkarıldığında kendilerine 4 bin TL kaldığını hesaplarla gösteriyor. Ve çalışanlar, paket başına ücretin 6 TL + KDV’ye yükseltilmesi talep ediliyor.

Trendyol işçileri, bugün sosyal medyada da #haklarıvertrendyol diyerek kampanya başlattı. Trendyol işçileri yarın da “Yarın tüm yurtta şube açılış saatlerinde toplanıyor, kontak açmıyor, yük indirmiyor, ateş ölçtürmüyoruz!” diyerek eyleme devam edeceklerini duyurdu.