Beykoz Belediyesi İşçileri Sendika Hakları İçin Eylem Yaptı

Beykoz Belediyesi'nde işten atılan işçilerin işe iade edilmesi için eylem yapan Genel İş Anadolu Yakası 2 No'lu Şubesi üyeleri sendika seçme özgürlüğüne saygı duyulması gerektiğini belirterek işçilere örgütlenme ve birlikte çağrısı yaptı.

AKP'li Beykoz Belediyesi'nde çalışan ve Hak İş'e bağlı Hizmet İş Sendikası'nın haklarını aramaması nedeniyle istifa ederek DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası'nda örgütlenen işçilerden 7 işçi İş Kanununun 17. maddesi gerekçe gösterilerek işten atıldı.

Genel İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 2 Nolu Şube üyeleri Beykoz Belediyesi önünde eylem gerçekleştirdi.

"İşten Atılan işçiler Geri Alınsın Sendika Hakkımız Tanınsın" yazılı pankart açılan eylemde işten atılan işçilerin derhal işe iade edilmesi gerektiği belirtilerek işten atmaların sendika seçme özgürlüğüne müdahale olduğunu vurgulandı.

Belediye önündeki eyleme Maltepe Belediyesi işçileri ve Genel İş Anadolu Yakası 1 No'lu Şube temsilcileri de destek verdi

 

"Belediye Sendika İşbirliğiyle Haklarımız Gasp Edildi"

Eylemde konuşan işten atılan Beykoz Belediyesi işçisi yıllardır ücret haklarının Hizmet İş Sendikası ve belediye yönetimi işbirliğiyle gasp edildiğini, sendikanın işçilerin haklarını istemek yerine işten atılmakta tehdit edildiğini ifade ederek "Gece çalışmasında hafta sonlarındaki çalışmalarda ücret farkları ödenmesi gerekiyor. Fakat biz hiçbir zaman bu haklarımızı alamadık. Sendika ise haklarımızı almak yerine bizi sürekli oyaladı. Sendika değiştirdiğimiz için işten atıldık. Şimdi de ücret farkları verilecek haklar ödenecek diyerek reklam yapıyorlar. Sendikadan istifa edip tekrar Hizmet İş"e üye olmaları için işçiler tehdit ediliyor" dedi.

Eylemde basın açıklamasını Genel-İş Anadolu Yakası 2 No'lu Şube Mali Sekreteri Cihan Demir okudu.

 

"Çalışma Koşulları Ağırlaştı Haklarımız Verilmedi"

Belediye işçilerinin ücretlerinin asgari ücretin altında kaldığını iğneden ipliğe her şeye zam gelirken işçilerin ücretlerinin yerinde saydığını söyleyen Demir, "Yemek ücretleri işçilerin cebinden ödenir hale geldi. Ücretler enflasyon karşısında erirken çalışma koşullarımız da ağırlaştı. İşçileri bugün iki işçinin üç işçinin işini yapar hale geldi. Dinlenme, ailemizle vakit geçirme, haftasonu izin hakkımız verilmedi. Beykoz Belediyesi işçilerinin çalışma saatleri düzenlenmelidir. Belediye yöneticilerinin kullanamayacağı lavaboların, bir ay bile dayanamayacağı koşulların işçiye reva görülmesi kabul edilebilir değildir" dedi.

 

"İşçikerin Emeğini Çalmaktan Vazgeçip Haklarına Saygı Göstersinler"

Atılan işçilerin işe geri alınması için görüşmeye açık olduklarını söyleyen Demir, "Kim işçiyle barışmak istiyorsa emeğini çalmaktan vazgeçmelidir, kim barış istiyorsa işçilerin haklarına saygı göstermelidir" dedi.

 

Hizmet İş'e Geçmeyenlere İşten Atma Tehdidi

Hak İş'e bağlı Hizmet İş Sendikası'nın işçileri tehdit ettiğini dile getiren Demir, "Hizmet İş Sendikası işveren eliyle işçileri tehdit ederek, ekran görüntüsü isteyerek, kendi sendikalarına geçmesi için baskı yapıyor. Geçmeyenlerinse iş akdinin feshedileceğini söylüyorlar. Bu nasıl bir sendikal anlayış! Hukuksuzca işten atılan arkadaşlarımıza sendika ayrımı yapmaksızın sahip çıkması gereken Hizmet İş Sendikası, Belediye yönetimiyle birlikte, işçilerin sendikalaşma hakkını gasp ediyor" dedi.

 

"Sendikamız Birliğimizdir, Birliğimiz İş Güvencemizdir"

Demir, "Beykoz Belediyesini Beykoz Belediyesi yapan, kaldırımları, yolları yapan, neredeyse hayatımızın her noktasında hizmet üreten belediye işçilerinin birliğine güveniyoruz. Bu vesileyle tüm belediye işçilerini de hem işçi arkadaşlarına hem de sendikalarına sahip çıkmaya, üye olmaya çağırıyoruz. Sendikamız birliğimizdir, birliğimiz iş güvencemizdir" diyerek sözlerini tek bir işçiyi dahi yalnız bırakmayacaklarını vurguladı.