< İstanbul Finans Merkezi Şantiyesinde Eylem

İstanbul Finans Merkezi şantiyesinde işten çıkarılan Dev Yapı İş Sendikası ve İnşaat İş Sendikası üyeleri gasp edilem hakları içib eylem yaptı.

Ümraniye'de yapımı süren İstanbul Finans Merkezi şantiyesinde Limak Holding'in alt taşeronu Telemobil firmasında işten çıkarılan ve hakları gasp edilen Dev Yapı İş Sendikası ve İnşaat İş Sendikası üyesi işçiler hakları için şantiye önünde eyleme başladı. Eyleme HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da destek verdi.

"Tüm Haklarımızı Alana Kadar Direneceğiz" pankartın açıldığı eylemde konuşan Dev Yapı İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut, alt grup firmanın Limak Holding ile sözleşmesinin bitmesi üzerine işçileri işten çıkardığını, fakat haklarının verilmediğini aktardı.

Cuma günü itibariyle görüşmelere başladıklarını, arabulucu sözleşmesinin imzalandığını, brlitem Karabulut, ancak firmanın verdiği sözü tutmayarak işçilerin haklarını vermediğini ifade etti.

"İşçilerin ücretlerinin ödenmesini bekliyoruz. Burada yasal haklarımıza bile çökmeye çalışıyorlar. Arkadaşlarımızın ücretlerini ödemeden şantiyeden çıkarmaya çalışıyorlar" diyen Karabulut, Dev Yapı İş Sendikası ve İnşaat İş Sendikası olarak işçilerin haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyleyen Karabulut, "İşçilerin ücretleri yatırılmadan şantiyeden çıkarılmayacaklar. Biz burada fazla bir şey istemiyoruz. Yasal haklarımızı istiyoruz. Ne yazık ki inşaat patronları yasal haklarımızı ödemekten bile imtina ediyorlar. Buna izin vermeyeceğiz" dedi.

HDP milletvekili Musa Piroğlu ise görülen şantiyelerin iktidarın yandaş sermayeye nasıl para aktardığının en güzel örneği olduğunu belirterek "İşçileri savunmasız zannediyorlar. Onlara da köle gibi davranıyorlar. İşçilerin parası ödenmesi söz konusu olduğunda patronlar alabildiğine gaddar oluyorlar. Biz birleşmeden kazanamayız. İnşaat işçisi, işçiler örgütlüyse haklarını alabiliyorsa patrona geri adım attırabiliyor. Şantiyedeki işçilere, ülkede hakkı yenen işçilere sesleniyorum. Örgütlenelim" dedi.

İşçilere seslenen İnşaat-İş Sendikası temsilcisi Deniz Gider ise "En ufak sorununuz varsa sendikanız burada. Hakkınız yeniyorsa, paranız ödenmiyorsa, yemekler kötüyse burada bize mücadele hakkı doğar" dedi.

İşçiler basın açıklamasında , "Direne Direne Kazanacağız" ve "Ücret Haktır Gasp Edilemez" sloganlar attı.

Eylemin ardından işçiler arasından bir heyet işverenle görüşmeye gitti. Sendika üyeleri ve işçiler alacakları ödenene kadar şantiye önünden ayrılmama kararı aldı. İşçilerin şantiye önündeki bekleyişi sürüyor.