Limter İş: "İş Cinayetlerine Karşı Birlikte Mücadele Edelim"

Tuzla'da bulunan Çin Demir Tersanesi'nde iş cinayetinde katledilen Recep Kaya için eylem yapan Limter İş Sendikası, iş cinayetlerinin politik olduğunu ve patronların kasıtlı olarak gerekli önlemleri almadığını belirterek birlikte mücadele çağrısında bulundu.

DİSK'e bağlı Limter İş Sendikası, iş cinayetinde katledilen Recep Kaya için Tuzla'da bulunan Çin Demir Tersanesi önünde eylem yaparak işçilere seslendi.

İşçilerin tersanelerde iş başı yapmaya gittikleri 07.45'te tersane önünde "Recep Kaya (1978) Bir Can Daha Eksildik. Kaza, Kader Değil Bu Bir Cinayet. Hesabı Sorulacak!" yazılı pankart açılan eylemde işçilere seslenildi.

 

"Kader Değil Katliam"

Eylemde konuşan Limter İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, iş cinayetlerinin ve işçi katliamlarının üstünün "kader" denilerek örtülmek istendiğini vurgulayarak "Kader değil diyoruz çünkü iş güvenliği tedbirleri alınmadığından dolayı işçi arkadaşımız Recep Kaya yaşamını yitirdi" dedi.

 

"Ancak İş Cinayetine Kurban Gittiğimizde Kayda Geçiriliyoruz"

İktidarın teşviklerle çalışma yaşamını patronlar için dikensiz bir gül bahçesine dönüştürürken işçiler için adeta mayınlı tarla haline getirdiğini belirten Saygılı, "İş kazaları kayda dahi geçirilmiyor. Sadece öldüğümüz zaman, iş cinayetine kurban gittiğimizde kayda geçiriliyoruz" diyerek kayııt dışı çalışmaya dikkat çekti.

 

"İş Cinayetleri Politiktir"

"Tersanelerde inşaatlarda, madenlerde, depolarda her gün ölüyor, öldürülüyoruz. Tek nedeni iş güvenliğinin gereksiz masraf olarak görülmesi. Patronlardan ve taşeronlarının kar hırsına kurban gidiyoruz" diyerek işçilere seslenen Saygılı, iş cinayetlerinin tesadüf olmadığını iş cinayetlerinin politik olduğunu vurguladı.

 

"Birlikte Mücadele Edersek Kazanırız"

"İş cinayetleri patronların bir tercihi haline dönüştü. Siyasal iktidar ise bu suçun en büyük ortağıdır. Birleşmek zorundayız. Birleşirsek, birlikte mücadele edersek kazanırız" diyen Saygılı işçileri örgütlenmeye ve birlikte mücadeleye çağırdı.

Limter İş Sendikası üyeleri eylemi "Kaza, Kader Değil Bu Bir Cinayet", "İşçiler Birleşin Sömürüye Son Verin" sloganlarıyla bitirdi.