< < Sinbo İşçileri 1. Yılında

Bir Yıldır Kod-29'a, sendika düşmanlığına karşı mücadele eden Sinbo işçileri, eylemlerinin 1. yılında Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evinde bir etkinlik gerçekleştirdi.

İstanbul’un çeşitli yerlerde işçilerin, emek örgütlerinin katıldığı etkinlik, Sinbo'da mücadele eden işçilerden Dilbent Türker ve Onur Yılmaz'ın selamlamaları ve konuşmaları ile başladı.

Sinbo işçilerinden Dilbent Türker, 1 yıl boyunca Sinbo önünde kurdukları çadırı yarın (17 Ocak Pazartesi) son kez kuracaklarını haber vererek, herkesi çadırın önüne davet etti; mücadelelerini işçi sınıfının olduğu her yerde vermeye devam edeceklerini söyledi.

Çimsetaş işçilerinin selamlanmasıyla devam eden etkinlikte Mücadele Birliği Platformu adına da konuşma yapılarak Sinbo işçileri selamlandı, “Bu asalak sistemi yıkacak güç başta işçi sınıfı olmak üzere ezilen halklarda, emekçilerde bulunuyor, şimdi bu gücü örgütlülük ile sokağa dökme, birleşik mücadeleyi yükseltme vaktidir.” denildi.

Etkinlik, yapılan konuşmalar, okunan şiirler ve müzik dinletisinin ardından halaylarla son buldu.