< Halk Otobüsü Şoförleri KATAŞ-SEN'de Kahvaltıda Buluştu...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı taşeron şirketlerde çalışan Halk Otobüsü Şoförleri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve insanca yaşayacak ücret taleplerini konuşmak için KATAŞ-SEN'de kahvaltıda buluştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı taşeron şirketlerde çalışan Halk Otobüsü Şoförleri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve insanca yaşayacak ücret taleplerini konuşmak üzere Küçükçekmece'de bulubab Karayolu Taşımacılık Emekçileri Sendikası'nın (KATAŞ-SEN) bir araya geldi.

Halk Otobüsü Şoförleri, ağır çalışma koşulları, düşük ücretler, şirketlerin ve birim amirlerinin baskıları, haklarında sürekli tutanak tutulması, şiddete maruz kalmak vb bir çok sorunu konuşmak üzere örgütlenmeye başladıkları sendika KATAŞ-SEN'in Küçükçekmece'de bulunan genel merkezinde kahvaltıda bir araya geldi.

KATAŞ-SEN, halk otobüsü şoförleri arasında başlattığı örgütlenme çalışmasını hızlandırmak amacıyla da daha önce sendikayla tanışma imkanı olmayan şoförleriyle de tanışmak ve sohbet etmek üzere geniş katılımlı bir kahvaltıyı amaçladı.

Sabah sendika üyeleri ve halk otobüsü şoförleri elbirliğiyle kahvaltı sofrasını hazırladı. Saat 10.00'dan itibaren halk otobüsü şoförleri gelmeye başladı.

Kahvaltıya gelen şoförler bir çok arkadaşlarının kahvaltıya ve tanışmaya gelmek istediğini fakat gerek tek şoför çalışmaları gerekse de mesaiye kalma zorunluluğu nedeniyle gelemediğini ifade etti.

Kahvaltı sırasında birbirleriyle tanışmayan şoförler hem tanıştı hem de ortak sorunları üzerine sohbet etti.

Kahvaltı sonrasında sohbet faslına geçildi. KATAŞ-SEN Genel Başkanı Şahin Başaraner kısa bir konuşma yaparak gelenleri selamladı ve kahvaltıda sendika ile daha önce tanışmamış olan şoförlere tanışmak ve sürekli dile getirdikleri sorunlar, talepleri ve çözümü üzerine konuşmak ve birlikte bir mücadele yolu izleme kararı almak üzere bir araya geldiklerini belirtti.

Halk otobüsü şoförlerinin sürekli dile getirdikleri en önemli sorunları ve acil taleplerinin insanca çalışma süresinin çok uzun ağır olması, ücretlerinin çok düşük olması, şirket ve birim amirlerinin baskı ve mobbing uygulaması, şoförler hakkında bir çok nedenle sürekli tutanak, rapor düzenlenmesi, ceza kesilmesi, şoförlerinin gerek yolcular gerekse de başka diğer araç şoförlerinin şiddetine maruz kalması, fiziki saldırı darp hatta silahlı saldırıyla karşılaşmaları olduğunu ifade eden Başaraner, tüm bunların çözümünü ve taleplerini konuşarak birlikte mücadele yürütmek ve insanca çalışma ve yaşam koşullarına sahip olmayı amaçladıklarını söyledi.

Halk otobüsü şoförleri, söz alarak başta ücretlerinin çok düşük olması ve çok ağır koşullarda dinlemeden hatta uykusuz çalışmak zorunda kaldıklarını ve bu koşulların bir an önce düzeltilmesini istediklerini söylediler. Yaşadıkları sorunları örneklerle anlatan şoförler, son zamanlarda sıkça gündeme gelen şiddet darp ve silahlı saldırılardan da çok rahatsızlık duyduklarını belirtti.

Daha önce sendikal mücadeleye başlamış olan şoförler de söz alarak, bizler de bu sorunların çözümü için bir sendika çatısı altında bir araya geldik. Sorunlarımızın çözümü ise sendikalı olmak, birlikte ve örgütlü hareket etmek gerekiyor dediler. Ve Şahin Başaraner'in de bu konuda bilgi vereceğini belirtti.

Şoföler nasıl sendikalı olabileceklerini ve nasıl bir çalışma yapmaları gerektiğini sordu.

Şahin Başaraner Kataş Sen'in kuruluş amacının taşımacılık sektöründe çalışan şoförlerin sorunlarının çözümü için kurulduğunu belirtti.

Halk otobüsü şoförleriyle tanışmaları üzerine bir yıla yakın bir süredir bu alanda örgütlenme faaliyeti yürüttüklerini ifade etti.

Şoförlerin çalışma ve yaşam koşullarının çok ağır olduğunu, baskı ve mobbinge maruz kaldıklarını, sık sık keyfi şekilde tutanak ve raporlarla karşılaştıklarını ayrıca seyir halindeyken gerek yolcuların gerekse diğer araç şoförlerinin hakaret, şiddet ve fiziki saldırılara maruz kaldığını, hatta silahlı saldırıya uğradıklarını söyledi.

Tüm bu sorunların çözümü için ise örgütlü olmak ve birlikte hareket etmek gerektiğini ifade eden Başaraner, "Biz şoförler dünyayı taşıyoruz ve eğer biz örgütlü ve birlik olursak, bir durduğumuzda inanın dünya durur. Sendikamız da bunun için faaliyet gösteriyor. Birlikte mücadele edebilmek için arkadaşlarımızın sendikamız çatısı altında bir araya gelmesi ve diğer şoför arkadaşlarımızın da sendikayla tanışmasını sağlaması gerekiyor" dedi.

Şoförlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi için sendikalı ve birlikte hareket etmesi gerektiğini bunun için de Halk Otobüsü Şoförlerinin çalışma koşulları, sorunları ve taleplerine ilişkin bütün bilgileri toplayarak rapor haline getirdiklerini ve gerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi gerekse de taşeron şirketlerle görüşmeler yapmaya başladıklarını aktaran Başaraner, "Taleplerimizin kabul edilebilmesi ve insanca çalışma ve yaşam koşullarına sahip olabilmek için birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Sorunların çözümü için birlikte karar almamız ve birlikte hareket etmeli ve aldığımız kararlara uymamız gerekiyor" dedi. Sendikaya üyelik ve sendikal çalışma hakkında bilgileri aktaran diğer ülkelerdeki şoförlerin çalışma koşulları ve sendikal çalışmalarından da başarılı örnekler aktararak Başaraner sözü diğer sendikalı şoförlere bıraktı.

Sendikal çalışma yürüten halk otobüsü şoförleri yaşadıkları sorunları ve sendikal çalışma deneyimleri aktardı.

Yeni katılan arkadaşlarına, "Bizler çoğalırsak, birlik olursak taleplerimizi kabul ettirebiliriz. Bunun için de bir an önce diğer şoför arkadaşlarımızla konuşmalı, sendikalı olmalarını ve sendikal faaliyet yürütmelerini sağlamalıyız" dediler.

Sendikalı şöforler sendikal çalışmaya yeni katılan arkadaşlarına "Bundan sonra çalıştığımız bölgedeki arkadaşlarımıza Kataş-Sen'i anlatacağız, sendikalı yapacağız birlik olmak için çalışacağız. Yeni arkadaşlarla tanışıp, sendikaya toplantılara katılmaya çağıracağız. Söz mü?" diyerek sendikal çalışmayı güçlendirmek için söz aldı.

Halk otobüsü şoförlerinin deneyimleri üzerine ve farklı konularda sohbetin ardından sendikada sohbet ve eğitim çalışmaları yapılması ve yeni arkadaşların çalışmaya katılması üzerine karar alındı.

Halk otobüsü şoförleri, sendikadan ayrılırken kahvaltı ve sohbetten çok zevk aldıklarını ve bazı sorularına da cevap bulduklarını belirterek ve daha sık görüşmek bir araya gelmek istediklerini ifade ettiler.