< Çimsataş İşçilerinin Eylemi Sona Erdi

MESS patronlarıyla imzalanan grup toplu sözleşmesine tepki göstererek fabrika önünde eyleme başlayan Çimsataş işçilerinin eylemi sona erdi. Eylemin işçilerin örgütlü olduğu Birleşik Metal-İş Sendikası'nın dün yaptığı açıklama sonrası temsilcilerin baskısı nedeniyle sona erdiği belirtildi.

Mersin'de bulunan Çimsataş fabrikasında, MESS ile imzalanan grup toplu sözleşmesini kabul etmeyen işçilerin 12 Ocak günü üretimden gelen gücünü kullanarak başladıkları eylem sendikanın baskısı nedeniyle sona erdi.

İşçilerin üretimden gelen gücünü kullanarak fabrika önünde eyleme başlamasının ardından polis zoruyla fabrika dışına çıkarılmışlardı. İkisi işyeri temsilcisi 12 işçi işten atılmış fabrikada örgütlü Birleşik Metal İş Sendikası ise işten aymkaea sessiz kalmıştı.

Çimsataş'ta örgütlü , Birleşik Metal İş Sendikası dün bir açıklama yaparak işçilerin eylemlerini kabul etmediklerini belirtmişti.

İşçilerin tepkilerini ve eylemi kabul etmeyen Birleşik Metal İş'in açıklamalarının ardından bugün fabrika önünde toplanan işçilerle işyeri temsilcileri arasında gerilimli tartışmalar yaşandı.

Sendika işyeri temsilcisinin eylemi sonlandırmalari için işçileri ikna etmeye çalışması üzerine işçiler, "Evde mücadele olmaz" diyerek tepki gösterdi.

"Siz ne diyorsanız o şekilde davrandım, bu saatten sonra ben ne diyorsam siz o şekilde davranacaksınız" dayatmasında bulunan işyeri temsilcisi ise patronla görüşmelerin işyerindeki dört temsilci üzerinden yürütüleceğini belirterek kararı kendilerinin vereceğini söyledi. 

şten atılan 12 işçi için pazarlık yapacaklarını söyleyen işyeri temsilcisi, "Burası sendikal bir işyeri burada işyeri komitesi olamaz. Komite idari karar alamaz. Disiplin kuruluna kim gidecek ben ve diğer temsilciler" sözleriyle üzerindeki sendika baskısı ve tehdidini de ifade etti.

Çimsataş patronunun temsilcileriyle Çimsataş işyeri temsilcilerinin bugün görüşme yapması bekleniyor.

İşyeri temsilcilerinin işçilere, "Pazartesi'ye kadar bekleyin, işten atma olursa o zaman direniriz" sözlerinin ardından işçiler Çimsataş fabrikası önünden ayrılırken temsilcilerin görüşme yapmak için bekleyişinin sürdüğü belirtildi.