Çimsataş İşçileri İle Dayanışma

İstanbul'da "Asgari Değil İnsanca Yaşam" bileşenleri fabrika içinden zorla çıkartılan ve işten atılan Çimsataş işçileri ile dayanışma eylemi yaptı.

İstanbul’da bulunan Çimsataş Genel Merkezi önünde gerçekleştirilen eylemde “MESS dayatmalarına ve işçiyi aldatan sendikal anlayışa son vereceğiz! Direnen Çimsataş işçilerinin yanındayız!” pankartı açıldı.

Açıklamada ilk olarak HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu konuştu ve “İşçiler ne zaman harekete geçse karşılarında polis barikatı, devlet yasakları, devlet zorunu buluyorlar. Bilinsin ki bu sermaye düzeninin bir sonu var. Çimsataş işçisi Türkiye işçi sınıfına yapılması gerekeni gösteriyor. Cimsataş işçisinin yanındayız." dedi.

Eylemde sık sık “Yaşasın Çimsataş İşçilerinin Direnişi”, “Yaşasın İşçilerin Birliği!”, “İşten Atılan İşçiler Geri Alınsın!”, “Kahrolsun Sendika Ağaları!”, “Zafer Direnen İşçilerin Olacak!” sloganları atıldı.

Açıklamada MESS süreci özetlenerek sendikaların ihanet sözleşmesi imzaladığı söylenerek “Çimsataş işçileri ise ihanet sözleşmesine karşı direniş ateşini yaktılar. Metal fırtına ruhunu kuşanarak üretimden gelen güçlerini kullandılar, eyleme başladılar. Çimsataş işçileri Eylül ayından beri revize taleplerini dile getirdiklerini ancak bu taleplerinin görmezden gelindiğini ifade, direnmekten başka bir seçeneklerinin olmadığını ifade ediyorlar. Haklı ve meşru talepleri için direnen Çimsataş işçileri polis tehditleriyle, tomalarla korkutulmaya, işten atma saldırısıyla yıldırılmaya çalışılıyor. Ama tüm bu baskılara rağmen Çimsataş işçileri fabrika önünde direnmeye devam ediyorlar.” denildi.

Açıklama “Bizler de bugün Çimsataş Genel Merkezi önündeyiz. Buradan bir kez daha ilan ediyoruz. Çimsataş işçilerinin haklı taleplerinin arkasındayız. MESS patronlarının dayatmalarına ve işçilerin elini kolunu bağlamaya çalışan sendikal bürokrasiye karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Gün Çimsataş işçilerinin yaktığı direniş ateşini büyütme, tüm fabrikalara, işyerlerine yayma günüdür. Fabrika-İşyeri komitelerimizi kuralım, örgütlülüğümüzü güçlendirelim. Haklılığımız ve meşruluğumuzdan aldığımız güçle mücadele edelim. Pandeminin ve krizin faturasını ödememek, asgari değil insanca yaşayabilmek için birlik olalım. Direnen Çimsataş işçileri yalnız değildir!” denilerek sona erdi.