BBC Türkçe Emekçileri Greve Çıktı

BBC ile yürütülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin uzlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine BBC İstanbul Bürosu'nda çalışan gazeteciler bu sabah greve başladı.

Yerel sözleşmeyle çalışan gazeteciler, TİS görüşmelerinin uzlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine Taksim Gümüşsuyu’nda bulunan BBC Bürosu önünde yaptıkları açıklamayla greve başladı.

“Bu İşyerinde Grev Var” pankartının açıldığı açıklamaya çok sayıda gazeteci destek verdi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, 9 Ağustos’ta başlattıkları TİS görüşmelerinde anlaşamadıklarını belirterek, taleplerinin her geçen gün kötüleşen ekonomik koşullarda gerçekçi ve insani olduğunun altını çizdi. “TÜİK'in %36 enflasyon açıkladığı, ancak bağımsız ekonomistlerin oranı %82 olarak hesapladığı bir ortamda, BBC görüşmeler sonunda %20 zam önerdi. İki yıl üst üste resmi enflasyon oranının çok altında zam teklif eden BBC işvereninin durumun ciddiyetini anlayamadığını görüyoruz” denildi.

“İstanbul’daki çalışanların hakları ile hem Birleşik Krallık’taki, hem diğer ofislerdeki BBC gazetecilerinin hakları arasında önemli farklar bulunuyor. Bu durumu ayrımcılık olarak yorumluyoruz” denilen açıklamada, patronların ısrarla gerçeklerden uzak teklifler sunduğu belirtilerek greve başladıkları anlatıldı.

Açıklama sonrasında BBC bürosunun olduğu bina kapısına “Bu İşyerinde Grev Var” pankartı asıldı ve gazeteciler bina önünde bekleyişe geçti.