İş Bırakan İşçiler İşten Atıldı

Mersin'de Çimsataş Metal Fabrikası’nda Türk Metal İş Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında imzalanan TİS'i kabul etmeyen işçiler, 12 Ocak günü iş bırakmıştı; bugün de işten atıldılar.

Greve saatler kala tepeden inme imzalanan TİS’i kabul etmeyen işçiler, kendi taleplerini açıkladı.

İş bırakma eylemine yeni vardiyaların katılımıyla ertesi gün de devam eden işçiler, gece zorla fabrikadan çıkarıldı, fabrika girişi de TOMA ve çevik polisleri tarafından ablukaya alındı. Ancak vazgeçmeyen işçiler eyleme fabrika önünde devam ettiler.

Bu süreçte işçiler iki kez tehdit edildi. İşçilere ilk atılan mesajda iş durdurma, iş yavaşlatma durumunda “iş feshine varan yaptırımların” uygulanacağı söylendi; ikinci mesajda işyerinde oluşan günlük 5 milyon TL’lik zararın kendilerinden tahsil edileceği söylendi.

Bu sabah da iş bırakan işçiler, gelen SMS’lerle işten çıkarılmaya başlandı. İlk önce 12, ardından 25 işçi gelen mesajlarla işten çıkarıldıklarını öğrendiler.

İşçilerin eylemleri kararlılıkla devam ederken, sendikaların sessizliği de sürüyor.