< Metal Grevi Öncesi Sözleşme İmzalandı

Toplu İş Sözleşmesi’nde uzlaşma sağlanamayınca 14-18 Ocak günleri greve çıkacağını açıklayan metal işçileri adına, greve günler kala toplu sözleşme imzalandı

Metal patronlarının %12 ile başlayan zam önerisini reddeden Türk Metal Sendikası ve Birleşik Metal İş Sendikası grev kararı almıştı. Ancak ilk 6 ay için yapılan %27, yıllık %65’lik teklif sendikalar tarafından kabul edildi ve toplu sözleşme dün gece yarısı imzalandı.

130 bin işçiyi ilgilendiren, özel sektörün en büyük toplu sözleşmesiyle işçi maaşlarına ilk 6 ay için %27,44 zam yapıldı.

11 Ocak’ı 12 Ocak’a bağlayan gece sözleşmeyi imzalayan Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş Sendikası ortak açıklama yaparak yıllık %65 zam alındığı, sözleşmenin üçüncü ve dördüncü 6 aylarında ise enflasyon oranında zam yapılacağını söyledi.