< Bakırköy Belediyesi İşçileri Grevin 75. Gününde....

Bakırköy Belediyesi işçileri 75. gününde, Beylikdüzü Belediyesi Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni'ne giderek taleplerini burada haykırdı. İşçiler adına Belediye İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Doğan, Kılıçdaroğlu'nun sorunun çözüleceği sözü verdiğini aktardı.

CHP'li Bakırköy Belediyesi'nde Belediye İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube üyesi işçilerinin, Tİs görüşmelerinde Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun sıfır zam dayatmasına karşı başlattığı grev 75 gündür kararlılıkla devam ediyor.

Başta Belediye İş Sendikası üyesi işçilerin sık sık farklı şehirlerden de gelerek destek verdiği grevde İstanbul'daki emek ve meslek örgütleri devrimci kurumlar ve demokratik kitle örgütleri de sık sık dayanışma ziyaretinde bulunuyor. Bakırköy Belediyesi işçileri grevin 75. gününde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağını öğrenmeleri üzerine bugün Beylikdüzü Belediyesi Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni'ne giderek burada taleplerini haykırdı. Bakırköy Belediyesi işçileri temel atma töreninin açılış yapılacağı alanda sloganlarıyla ve konuşmalarla haklı taleplerini dile getirdi.

Beylikdüzü’nde Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni’ne katılan Kılıçdaroğlu'na görüşme talebini iletti. Kılıçdaroğlu, programda konuştuktan sonra işçilerin görüşme talebini kabul etti. Kılıçdaroğlu ile işçiler adına Belediye İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Savaş Doğan görüştü.

Belediye İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Savaş Doğan görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “75 gündür grevdeyiz. 25 Ekim’de greve çıktık. Bugün Sayın Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir programda kendisine yaşananları aktardık. Kendisi sorunu çözeceğini söyledi. Sayın başkan olayı çözeceğini söyledi. Bakırköy Belediye başkanını yanına çağırıp sorunu çözeceğini belirtti” dedi.

CHP’li Bakırköy Belediyesi’nde çalışan işçiler, toplu iş sözleşmesi döneminde hak gaspı yaşadıklarını belirterek grev başlatmışlardı.

İşçilerin grevinin kazanımla sona ermesi ise burjuvayi temsil eden siyasetçiler tarafından verilen sözlere değil işçilerin kararlılıkla mücadeleyi sürdürmesine bağlı.

Gerek CHP'li Bakırköy Belediyesi'nde daha önceki yıllarda yapılan grev ve eylemler ve yaşanan süreçler gerekse de başka CHP'li belediyelerde yaşanan grev direniş ve mücadele süreçlerinde, "muhalefet partisi", "emekçi yanlısı" ,"demokrat" olduğunu iddia eden CHP'nin ve belediye başkanlarının şirket patronları ve sendika yönetimleriyle her türlü kirli oyuna, her türlğ pazarlığa başvurduğu ve asla işçilerin çıkarını değil sermayenin çıkarlarını gözettiği çok iyi bilinir ve defalarca farklı belediyelede işçiler bu süreçleri bizzat yaşayarak tecrübe etmiştir.

Bakırköy Belediyesi işçilerinin de 75 gündür süren grevinin kazanımla sonuçlanması ise ne Kılıçdaroğlu'nun veriği söze ne de işçiler her eyleme çıktığında yanlarına gelerek provokasyon yaratmaya çalışan Kerimoğlu'nun verdiği sözlere bağlıdır.

Bakırköy Belediyesi işçilerinin haklı taleplerle 75 gündür sürdürdükleri grevlerini kazanımla sonlandırmaları bugüne kadar sürdürdükleri birlik, beraberlik ve kararlı mücadeleleriyle ve işçi sınıfının da güçlü desteği dayamışmasıyla mümkün olacaktır.

Bakırköy Belediyesi İşçileri Yalnız Değildir! Yaşasın İşçilerin Mücadele Birliği!